1. Puhkad paremini välja. Sõltumata sellest, mis materjalist sinu tavapärane ööriietus on, piirab see siiski sinu liikumisvabadust, minnes keha all kortsu ja kiskudes näiteks varrukatest või kaelusest. Kui see juhtub, liigutad end ebamugava asendi tõttu ka siis, kui magad. Tulemus? Häiritud uni.

2. Oled tervem. Ilma riieteta on sinu kehatemperatuur madalam kui siis, kui kannad riideid. Seetõttu on ka bakteritel raskem leida kehal “sooja kohta”, kus ellu jääda, paljuneda ja selle tagajärjel sulle tervisehädasid põhjustada. Seetõttu võiksid ka talvel alasti magada – voodipesu ja tekk pakuvad sulle piisavalt katvust ja sooja.

3. Põletad enam kaloreid. Organism on tark – kui magad ilma riieteta, aktiviseeruvad hormoonid, mis hoolitsevad keha soojuse eest. Seeläbi põletad öösel enam kaloreid kui riietega magades. Lisaks väheneb kvaliteetse une läbi ka ärevustase, mis on kehale tervikuna kasulik.

4. Püsid kauem noorena. Kuna kehatemperatuur on alasti magades veidi madalam, aeglustuvad organismi vananemisprotsessid. Seda peamiselt tänu hormoonile nimega melatoniin, mis lisaks aitab ka paremini magada.

5. Luud ja lihased muutuvad tugevamaks. Kui keha reguleerib ise oma temperatuuri, mõjub see sinu hormonaalsüsteemile äratusena – sealhulgas ka kasvuhormoonidele, mis mängivad olulist rolli lihaste ja luude arengus.

6. Enesekindlus kasvab. Kui su ihu on voodipesuga kontaktis, tõuseb kehas armuhormooniks nimetatud oksütotsiini tase – tunned end sensuaalsemalt vaatamata sellele, kas oled voodis üks või koos kallimaga. Sellest rääkimata, et koos kallimaga voodit jagades saate tekitada kehade kontakti, mis tekitab lisaks vastastikule ihale ka turvatunnet.

Tahad omalt poolt kõik teha, et hästi magada saaksid? Mine enne voodisse minekut duši alla – erinevate temperatuuride kogemine aktiviseerib organismi soojusregulatsiooni juba enne linade vahele pugemist.

Allikas: Step To Health