„Need intsidendid on osa intensiivistuvast tegevuskampaaniast, mille läbiviimist Venemaa jätkab kogu Euro-Atlandi piirkonnas, sealhulgas alliansi territooriumil ja käsilaste kaudu. See sisaldab sabotaaži, vägivallaakte, küber- ja elektroonilist häirimist, desinformatsioonikampaaniaid ja muid hübriidoperatsioone. NATO liitlased väljendavad oma sügavat muret Venemaa hübriidtegevuse üle, mis kujutab endast ohtu liitlaste julgeolekule,“ teatas NATO.

NATO teatas, et seisab solidaarselt liitlaste kõrval ning tegutsetakse individuaalselt ja kollektiivselt selle tegevuse vastu ning jätkatakse tihedat koordineerimist.

„Me jätkame oma vastupidavuse tugevdamist ning rakendame ja arendame meie käsutuses olevaid vahendeid, et Venemaa hübriidtegevusele vastata ja sellega võidelda ning tagame, et allianss ja liitlased oleksid valmis hübriidtegevust või -rünnakuid tõrjuma ja end nende vastu kaitsma,“ teatas NATO.

NATO mõistab Venemaa tegevuse hukka ja kutsub teda kinni pidama oma rahvusvahelistest kohustustest. NATO teatel ei väära see liitlaste jätkuvat toetust Ukrainale.