Kolumbias Cali MK-etapil osaleb vaid kaks Eesti epeenaist. Eesti vehklemisliit saatis ookeani taha Nelli Differti, kes saab koguda maailma edetabeli punkte, et parandada reitingut enne Pariisi olümpiat, kus ta on ainus meie vehkleja. Erika Kirpu reisis Kolumbiasse oma rahakoti najal.

Kuna kõigil epeenaiskonda pürgivail vehklejail pole pärast EOK palgalt maha langemist võimalust oma kuludega nii kallist reisi MK-etapile ette võtta, ei lähe ka Calis teenitud punktid Eesti edetabelis arvesse.

33-aastane Differt pääses Cali põhitabelisse tänu kõrgele kohale maailma edetabelis. Esimeses ringis alistas ta 15:7 poolatari Kinga Zgryzniaki, teises 15:11 noore šveitslanna Vanie Gogniat’ 15:11 ja kolmandas lisaajal 12:11 tugeva itaallanna Rosella Fiamingo. Veerandfinaalis kaotas Differt paraku Itaalia vehklejale Federica Isolale 10:15.

Kirpu pääses 64 parema sekka läbi kvalifikatsiooni. Põhiturniiri esimeses ringis võttis Kirpu väärt võidu, kui oli üle tunamullusest MM-i hõbedast, Keeniat esindavast, kuid varem Saksamaa eest võistelnud Alexandra Ndolost 15:13. Teises ringis alistas 31-aastase eestlanna 15:11 ameeriklanna Margherita Guzzi Vincenti ja kolmandas lõunakorealanna Park Sohyeongi 15:6. Veerandfinaalis läks ta kokku Itaalias sündinud, aga alates 2014. aastast Brasiilia lipu all sporti tegeva Nathalie Moellhauseniga, kellele jäi alla tulemusega 12:15.

Cali etapi võitis mitmekordne Euroopa meister, prantslanna Auriane Mallo-Breton. Differt sai kokkuvõttes viienda ja Kirpu seitsmenda koha.