Tänavuse õppuse eesmärgiks on harjutada diviisi ja liitlaste koostöös kaitsvate operatsioonide läbiviimist konventsionaalse sõja tingimustes, kaasates ka teised väeliigid ning väejuhatused. Peamisteks õppivateks üksusteks on 2. jalaväebrigaad ning Lääne maakaitseringkond.

Õppus Kevadtorm toimub 6.–17. maini, peamiselt Pärnumaal, Läänemaal, Saaremaal, Hiiumaal ning Viljandimaal Mulgi vallas. Samas on vahetult õppuse eel, selle ajal ja järel kindlasti märgata suuremat kaitseväe ja liitlasüksuste liikumist ja tegevust erinevais Eesti paigus.

Õppusel vältel kasutatakse erinevaid imitatsioonivahendeid, sealhulgas paukpadruneid, õppegranaate ja valgusrakette. Rasketehnika, lennuvahendite ja imitatsioonivahendite kasutamine võib tekitada tavapärasest rohkem müra, nendib kaitsevägi. Kuna valjud helid võivad häirida nii lapsi kui koduloomi, palub kaitsevägi hoida võimalusel õppuste piirkondades mürapelglikud loomad siseruumides ning selgitada lastele toimuva põhjust.

Kui kellegi omand on õnnetu juhuse tõttu saanud kannatada, siis palub kaitsevägi kahjud fikseerida ning võtta ühendust õppuse tsiviil-sõjalise koostöö meeskonnaga kontaktidel kevadtorm@mil.ee või +372 5745 0884.

Sel aastal harjutatakse Kevadtormil esmakordselt elanikkonnale ohuteavituse edastamist koostöös päästeameti ja häirekeskusega.

Lisaks on õppusega seoses 13.–17. maini liiklusmuudatused.

Abja-Paluoja – Kilingi-Nõmme lõigul

Hommikul kella 6st õhtul kella 22ni ei ole läbitav.

Abja-Paluoja – Sarja – Tõlla tee lõigul

Hommikul kella 6st õhtul kella 22ni ei ole läbitav.

Mõlemal juhul on kontroll-läbilaskepunkti ala aktiivne mõlemal suunal ja liiklus ümber korraldatud kaitseväe poolt.

Kevadtorm on kaitseväe aasta suurim õppus, mille käigus harjutatakse sõjaliste operatsioonide planeerimist ja elluviimist, kui ka tõhustatakse koostööd Eesti ja liitlasriikide üksuste vahel. Õppusel osalevad nii tegevväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased kui liitlasriikide sõdurid.