Hiljuti Samsungi ja turu-uuringufirma GfK Retail and Technology poolt Baltimaades läbi viidud uuringust selgus, mis on tarbijatele tahvelarvuti valimisel kõige olulisem: ekraani resolutsioon, mälumaht ja funktsionaalsus. Uuringu põhjal jagab Samsungi tooteekspert soovitusi parima tahvelarvuti leidmiseks.

Kvaliteetne ekraan
Ekraani suurust ja resolutsiooni peab tahvelarvuti puhul kõige olulisemaks 60 protsenti eestlastest. Samsung Eesti tooteeksperdi Henry Tiituse sõnul pakuvad kvaliteetset vaatajakogemust tahvelarvutid, milles on kasutusel Super AMOLED ekraanitehnoloogia. „Selline ekraan reguleerib ise vastavalt valgusele värvigammat, kontrastsust ja teravust, mistõttu saab seadet kasutada pikema aja vältel silmi liigselt koormata ning tarbida sisu isegi välitingimustes päevavalguse käes," rääkis Tiitus.

Piisav mälumaht
Uuringust selgub, et 57 protsenti eestlasi peab tahvelarvuti juures oluliseks selle mälumahu suurust. Seetõttu soovitab Tiitus enne ostu sooritamist selgitada välja seadme sisemälu maht. „Mitmed tootjad pakuvad seadme ostu juurde täiendavaid andmesalvestuse võimalusi pilves. Kindlasti tasub edasimüüjatelt ka nende võimaluste kohta uurida," ütles Tiitus.

Produktiivsus ja funktsionaalsus
40 protsenti eestlastest valib tahvelarvuti sõltuvalt seadme võimalustest ja funktsioonidest. Neile, kelle jaoks tahvelarvuti on eelkõige töövahend, soovitab Henry Tiitus Samsungi uusimat tahvelarvutit Samsung Galaxy Tab S2. „Sellesse seadmesse on paigaldatud kogu Microsoft Office'i uusim tarkvara: Word, Excel ja Powerpoint. Samuti võimaldab Tab S2 multitaskingut, kasutades samaaegselt erinevaid rakendusi," lisas Tiitus.

Tahvelarvuti suurus ja kaal
Samsungi müügistatistika näitab, et enamik inimesi eelistab keskmise suurusega, 9- kuni 10-tollist tahvelarvutit. Sellist tahvelarvutit on lihtsam kaasas kanda, sest see võtab vähem vähem ruumi kui tavaline sülearvuti, samas on selle ekraan piisavalt suur sisu mugavaks tarbimiseks ja isegi tööasjade tegemiseks. „Tahvelarvuti kaal sõltub lisaks seadme suurusele ka selle materjalidest," rääkis Tiitus.

Võrguühendus
Kõigil tahvelarvutitel on traadita Interneti (Wi-Fi) võimalus, kuid mitte kõigil ei ole mobiilse Interneti ehk 4G võimalust. Wi-Fi ühendusega tahvelarvutiga saab netis surfata vaid traadita Interneti levialas, kuid 4G ühendusega tahvelarvutite puhul on võimalused laiemad. Mobiilse Internetiga tahvelarvuti sobib neile, kes igapäevaselt vajavad kiiret internetiühendust, näiteks töö tegemiseks või videokõnedeks.

Uuringu viis turu-uuringufirma GfK Retail and Technology läbi tänavu septembris, kasutades CAWI veebiküsitlusmeetodit. Uuringus osales 2136 inimest kolmest Balti riigist, Eestist 722 inimest.