1. Avasta oma kodukanti.

See, millega harjunud oleme, muutub aja jooksul tavaliseks ja märkamatuks. Millal sa viimati oma kodulinnas lähemalt ringi vaatasid? Hakka turistiks ja uuri kodupaiga arhitektuuri, loe mälestustahvleid, käi tundmatuid tänavaid pidi või kaalu lausa giidiga ekskursioonile minekut. Kindlasti avastad midagi uut!

2. Sõida nädalavahetuseks ära.

Reis ei pea olema pikk, kallis ega kauge maa taha: planeeri pikalt ette või vaata viimase hetke pakkumisi ning põgene nädalalõpus argielust, kasvõi mõnda kodumaisesse ja lähedasse paika.

3. Ole tugitoolireisija.

Tugitoolireisid on eriti mugavad ja viivad su kõige imelisematesse paikadesse, andes inspiratsiooni tulevasteks reisideks, ning ei maksa ise sentigi. Loe reisiraamatuid, -blogisid ja -foorumeid ning vaata reisisaateid ja eksootilisi paiku kujutavaid filme.

4. Vaata vanu reisipilte.

Olgem ausad: kedagi teist ei huvita su tuhanded reisil tehtud klõpsud kuigi palju. Aga mis siis, sina ei tüdine neist kunagi, sest igaühega on seotud hindamatu väärtusega mälestused. Vaata reisidel tehtud pilte ja mõtle kõigist meenuvatest kohtadest, inimestest, helidest, maitsetest, lõhnadest…

5. Tee reisialbum.

Kui otsid kunstilist väljundit, siis pane reisipildid, muuseumipiletid, brošüürid ja muud meened kokku albumisse, mida on hiljem ääretult tore lapata. See on hea põhjus arvuti kõvakettale kogunenud pildid lõpuks ometi ilmutada lasta.

6. Hakka järgmist reisi planeerima.

Paljude jaoks on reisi planeerimine peaaegu sama meeldiv tegevus kui reis ise. Kui sulle meeldib ette teada, kuhu reisil olles minna tasub, siis asu aga guugeldama.

7. Õpi uut keelt.

Keeleõpe on raske, aga pingutust väärt. Hakka õppima selle maa keelt, kuhu tahad kas järgmisena või kunagi kindlasti minna. Kui tahad veelgi rohkem süviti minna, siis õpi tundma ka kohalikku kokakunsti või sealseid kombeid ja traditsioone.

8. Hakka reisiblogi pidama.

Varasematest reisidest kirjutamine on mõnusalt nostalgiline ja aitab mälestused talletada, enne kui need ununevad. Reisiblogi on lisaks hea viis oma kogemusi teistega jagada ja saada laia reisifännide kogukonna osaks. Blogi pidamine nõuab suurt pühendumist, aga kui seda naudid, pole see mitte töö, vaid lõbu.

Jaga
Kommentaarid