Valgel diivanil on oma eelised: see on stiilipuhas minimalistlik mööbliese, mille ümber elutoa sisekujundus ehitada. Aga isegi kui otsustad, et elutoas on söömine-joomine keelatud (mis elu see on?), määrdub valge diivan lühikese aja jooksul ikkagi ja värske mulje on rikutud.

2. Teravate nurkadega laud.

Kui sul on väiksed lapsed (või nad võivad varsti saabuda), osutub teravate nurkadega kaunis kohvilaud päris ohtlikuks. Ja see võib ka täiskasvanuid vigastada. See ei tähenda, et kõik nurgad peavad olema polsterdatud või ümarad, aga tee enne laua ostmist katse: mine õrnalt nurga vastu – kui kardad, et nahk võis maha tulla, siis vali midagi muud.

3. Ambitsioonikad isetegemisprojektid.

Suured meisterdamis- ja renoveerimisprojektid tunduvad telerist ja Pinterestist vaadates lõbusad, aga kui sa pole valmis kõvasti aega kulutama, siis jäta asi parem professionaalide hooleks. Isegi pisikesed vead muutuvad aja jooksul suuremaks (ja tõenäoliselt häirivad sind iga kord, kui neid näed). Hoia närvirakke kokku ja lase töö korralikult ära teha.

4. Marmorpinnad.

Ideaalses seisukorras marmor näeb imekena välja, aga see on pehmem ja poorsem kui graniit ja kvarts ning seega tekivad sellele kergemini kriimud ja plekid. Kui teed tihti kodus süüa või ei taha alati klaasialust kasutada, vali vastupidavam materjal. Kui soovid siiski hirmsasti marmorit, kasuta seda pinnal, mida eriti ei kasutata.

5. Tugeva mustriga tapeet.

Mõtle oma garderoobi kõige tugevamale mustrile. Kas tahaksid seda iga päev kanda? Tapeedi puhul kehtib sama reegel. Julge tapeet ei ole kuigi mitmekülgne ja suure tõenäosusega tüdined sellest kiiremini kui ühtlasest värvist (pealegi on tapeeti palju keerulisem välja vahetada). Kui tahad mustrilist tapeeti siiski kasutada, vali selleks varjatum koht, näiteks garderoob.

6. Narmasvaip.

Pikkade narmastega vaibad on šikilt retrod ja pealegi palja jala parimad sõbrad. Kuid nad kipuvad ka lagunema, vananevad kiiresti, koguvad mustust ja neid on raske puhastada.

7. Kõik kallid trendikad asjad.

Kodu viimase moe järgi sisustamine tagab selle, et peagi näib see vanamoodne välja. Trendidega võib loomulikult mängida, aga vali väiksemad ja taskukohasemad esemed, mida saab lihtsasti välja vahetada.

8. Ebamugavad toolid.

See nõuanne võib näida ilmselge, aga proovi söögilaua toolid enne ostmist ära. Ja ära istu ainult sirge seljaga, mõlemad jalad maas (sest kes tegelikkuses niimoodi istub?). Toeta selga, lösuta, pane jalg üle põlve – veendu, et külalistel oleks piisavalt mugav, nii et nad ei tahaks kohe pärast söömist lahkuda.

9. Kardinateta aknad.

See võib valgustuse ja rahakoti seisukohast vaadates tark mõte tunduda, aga UV-kiired on väga võimsad – niivõrd võimsad, et võivad su lemmikdiivani seepiatooniliseks pleegitada. Pealegi jätavad kardinateta aknad mulje, et kodukujundus pole veel päris valmis.