Võtad kaasa kutsumata külalise.
Kui lubasid üksi tulla, siis ära ilmu kohale uue kallimaga. Ja kui pruutpaar ei maininud, et võid kaaslasega tulla, siis ära tee seda. Iga külaline on lisakulu ja pealegi on piinlik, kui kutsumata külalisel pole pulmalauas kohta.

Oled pruudi moodi riides.
Ära mingil juhul pruudilt tähelepanu röövi. Kui ta seda just otsesõnu ei luba, ära kanna pulmas valget. See pole vanamoodne reegel, vaid elementaarne viisakus.

Su soeng võistleb pruudi omaga.
Ka soeng võiks pruudil olla silmapaistvam kui külalistel. Väldi ülipidulikke soenguid, suuri aksessuaare ja lillepärgi.

Jätad kutsele vastamata.
Tavaliselt jäätakse külalistele palju aega, et pulmakutsele vastata. Kui jätad selle viimasele minutile, tuleb korraldamisega sinu järel oodata, aga veel hullem on ilma teatamata kohale ilmuda.

Jääd hiljaks.
Pulma hilinemine on väga ebaviisakas, sest tegu on pruutpaari jaoks väga tähtsa päevaga, mida planeeriti kaua. Arvesta sellega, et võid sattuda ummikusse, ja hakka igaks juhuks varem tulema.

Tood kingituse, mida polnud nimekirjas.
Parim kingitus on see, mida paar tahab, nii et austa nende soovi ja vali midagi kinginimekirjast või kui palutud, mahuta kink ümbrikusse.

Tüütad noorpaari.
Las värskelt abiellunud naudivad enda välja valitud õhtusööki rahus. Ära mine nendega söögi ajal selfit tegema või neid oma lauda kutsuma, sul on selleks terve õhtu aega.

Püüad pulma hinda välja selgitada.
Ükskõik kui kallihinnalist muljet pulm ei jäta, pole sobilik uurida ja arutada, palju miski maksis. Ole tänulik, et sind nii uhkele peole kutsuti, ja naudi seda.

Keeldud lapsi koju jätmast.
Kui kutsel on kirjas, et pulmapidu on vaid täiskasvanutele, siis pea reeglist kinni. Lapsed võivad elegantse peomeeleolu rikkuda, pealegi paned nii pruutpaari ebameeldivasse olukorda. Teised külalised võivad mõelda, miks sinu lapsele kehtivad teised reeglid – kuigi tegelikult see nii pole.

Istud vales lauas.
Istekohtade jagamine on isegi keeruline. Pulmapäeval ei sobi kuulutada, et sina teatud lauas istuda ei taha. Käitu nagu täiskasvanu ja kannata ära.

Jood liiga mitu klaasitäit šampanjat.
Tasuta baar meeldib kõigile, aga iga külaline peaks oma piire tundma. Tarbi alkoholi mõistlikult, nii ei ole piinlik ei sinul ega pruutpaaril.

Sa ei jäta kriitikat enda teada.
Kui sul pole midagi kena öelda, siis ära ütlegi midagi, eriti pulmas. Sulle ei meeldi toit või ebatraditsionaalne pulmapaik? Jäta see enda teada, tegu pole ju sinu pulmaga.

Pead ebasobiliku kõne.
Piinlikud lood ülikooliajast ja naljakad kohtingukogemused sobivad rohkem tüdrukute õhtul rääkimiseks. Kõne peaks olema lühike ja ilus, kahtlased teemad jäta parem välja.

Hüüad kõnedele vahele.
Kui keegi kõnet peab, siis katsu piirduda naermise ja plaksutamisega. Paari šampanjaklaasi järel võib sulle tunduda, et sinu vaimukat kommentaari peavad kõik kuulma, aga sellega sa ainult segad kõnepidajat ja olgem ausad, tõenäoliselt polnudki su idee hirmnaljakas.

Üllatad pruutpaari ja pulmaplaneerijat.
Pikk üllatuskõne võib ajakava uppi lüüa, nii et räägi see korraldaja või õhtujuhiga enne läbi, mitte ära hakka ootamatult heietama.

Keeldud juhet välja tõmbamast.
Aina enamad paarid peavad telefonivaba pulma, kus elataks hetkes, mitte ei vahita nutiseadme ekraani. Austa nende soove ning pea üks õhtu vastu ilma pildistamise ja sotsiaalmeediata.

Lahkud liiga vara.
90aastasele vanaemale on see lubatud, aga sinul pole viisakas pulmapeolt varakult lahkuda. Kui pruutpaari sõbrad enne lõppu ära lähevad, võib paar end hüljatuna tunda. Katsu ikka peo lõpuni tantsupõrandale jääda.

Allikas: womenshealthmag.com