1. Teleripult

Kõik me haarame hotellis telekapuldi pihku. Puldile koguneb seega palju mustust ja selle puhastamine pole koristajatel just esmajärjekorras. Houstoni, Purdue ja Lõuna-Carolina ülikooli teadlased avastasid oma 2012. aasta teadustöös, et hotellitoas leidub tualettpoti ja kraanikausi kõrval kõige enam baktereid teleripuldil.

2. Tekk

Voodilinu vahetatakse külaliste vahetudes, aga teki pesemise vahele jääb sageli päris pikk periood. Öö jooksul võib sellesse aga imbuda rasu, higi ja baktereid. Kui tekk pole tekikoti sees, vaid kõigest lina all, on sellega kokku puutumine eriti tõenäoline. Keda see väga häirib, sel on parem tekk üldse kasutamata jätta.

3. Joogiklaasid

Kui su hotellitoas on plasttopside asemel päris klaasid, soovitatakse need enne kasutamist ise ära pesta. See käib eriti vannitoa klaaside kohta, millele koguneb eriti palju pisikuid. Pealegi näitas Arizone ABC15 2008. aastal läbi viidud uuring, et 15 kontrollitud hotellist 11 ei eemaldanud musti klaase hotellitoast, et neid korralikult ära pesta. Samamoodi kipuvad mustad olema jää-ämbrid.

4. Lülitid

Sama uurimisrühm, mis tegi kindlaks teleripultide räpasuse, avastas ka lülititelt väga palju baktereid. Arvestades, kui palju neid puudutatakse, pole see mingi ime.

5. Puhastusvahendid

Houstoni ülikooli teadlased leidsid ka koristuskärult ja puhastusvahenditelt palju pisikuid. Tuleb välja, et see mõjutab ka hotelli külalisi. Räpased mopid, svammid ja rätikud võivad nimelt viia haigusetekitajad ühest toast teise. Nii et kui sulle tundub, et mõni pind vajab lisapuhastust, tasub kasutada desinfitseerivat rätikut.

Allikas: huffingtonpost.com