Ilmselt on sinugi tutvusringkonnas keegi, kes teenib piisavalt palju, et osta endale kõik, mida süda ihkab. Ta reisib mööda maailma, kannab hästi istuvat ülikonda ja sõidab autoga, mis maksab rohkem kui sinu korter ning sellesse kuuluv vara kokku. Küsimusele „Mida sa ise saada tahaksid?” vastab ta aga temale omase siniverelise jahedusega „Ei ole tähtis, vali midagi oma maitse järgi!” Ja tõepoolest, ei ole tähtis, kui suur on kingitusele määratud eelarve, siin ilmas ei ole enam miskit, mis teda rõõmust hüppama paneks. Või siiski?

Mida kinkida? On selge, et kvaliteetseid visiitkaardihoidjaid ning pastakaid on talle maitseka kinkepaberi vahel toomas juba keegi teine. Sina aga osta talle midagi haruldast, mille sildilt loed „limiteeritud kollektsioon” või lase mõnel kohalikul moeloojal või ehtekunstnikul midagi ainulaadset valmistada. Hästi sobib ka autori pühendusega raamat või oma kätega tehtud maal.

2. Härra „mind ei huvita”

Kui sinu elukaaslane ei ole kirglik kollektsionäär, isa pole karastunud nädalavahetuse kalur ning vanaisal pole maamaja, mida ta igal vabal hetkel remondiks, on sinu valik üpriski keeruline. Kui hubane kodudiivan on kujunenud ta lemmikrestoraniks, kinosaaliks ja nädalavahetustel ka baariks, on suurepärane kingitus mõni meeldiv elamus.

Mida kinkida? Öeldakse, et raamat on parim kingitus, kuid isiklik raamatukogu ööpäevaringse ligipääsuga kõlab nagu unistus. E-luger, kuhu oled juba kümmekond huvitavat kirjandustükki laadinud, viib mõtted rändama. Aga ka teatripiletid, lemmikfilme pärisellu toovad põnevustoad ja muu sarnane ei vea sind alt.

3. Härra „tööhunt”

Ta on praktiline, korrektne, punktuaalne ja ... pidevalt hõivatud. Ei oma tähtsust, kas on kolmapäevane lõunatund või reedene hilisõhtu, võid talle julgelt töötelefonile helistada ning olla kindel, et ta vastab või helistab sulle tagasi lähima tunni jooksul. Kontor on koht, kus möödub lõviosa tema argipäevadest ning ka nädalavahetustel on ta tihtilugu kinni, et lõpetada projektid, milleni tööl käed ei ulatunud. Kas teda saab millegagi üllatada?

Mida kinkida? Vii ta mõtted töölainelt tema enda peale. Ilmselt ei ole ta juba ammu end millegi mõnusaga poputanud, seega kuluks üks lõõgastav massaaž marjaks ära.

Berrichi näokreem Smoothing Age Defence. Hind: 36 €

Kinkekaardiga kokku paki aga uudiseid ilumaailmast, eelistades tooteid, mida supermarketi riiulites ei näe, näiteks kvaliteetset ja avastamist väärt Eesti kosmeetikat.

Tuul Labi naturaalne sidruni-piparmündihambapasta. Hind: 10 €

4. Härra „uus boyfriend

Te tutvusite mõni nädal tagasi ning naudite nüüd muretult teineteise seltsi, avastades iga päev midagi uut. Kõige suurem ja hirmuäratavam uudis, milleni sa hiljuti jõudsid, on aga tema lähenev sünnipäev. Päris esimese kingituse tegemine on alati kõige suurem peavalu, sest ühelt poolt tahaksid näidata, et hoolid ja oled temaga ühel lainel, teiselt poolt ei ole tema profiil sinu peas veel täie valmiduseni küpsenud. Kõhus tiirlevad liblikad ei anna samuti ühtegi head nõu.

Mida kinkida? Võta rahulikult! Huumorisoon on sinu parim abiline ideaalse kingituse leidmisel – osta talle (või koo ise valmis) naljaka sõnumiga kampsun või näiteks sammulugeja, et saaksite käest kinni hoides maha kõnnitud sammud kokku lugeda ning tähistada igat uut 100 000 sammu romantilise õhtusöögiga.