“Minu peres on kõik suured inimesed – pikka kasvu ja tugeva kondiga,” alustab naine, kelle kaal on nüüdseks tõusnud 128 kilogrammini. Tõsi, nii palju pole ta varem kaalunud, ka pärast poja sündi 10 aastat tagasi sai ta beebiootusega lisandunud kilod taas maha. Viimase seitsme aastaga on tasapisi kogunenud aga märkimisväärselt lisakilosid, kokku 35. Aga kõik need kleidid, mis on aja jooksul väikeseks jäänud? “Kui üks kleit ei mahtunud enam selga, siis ostsin teise! Kui mulle ka poes enam midagi selga ei läinud, hakkasin mõtlema, et midagi on vaja muuta,” räägib Anna.

Anna praegune elustiil

Ülekaalu põhjusteks peetakse peamiselt vähest liikuvust ja valet toidusedelit. Anna on üldiselt liikuva elustiiliga – autoga ei sõida, töökoha ja kodu vahele jäävast vahemaast, mida on viis kilomeetrit, läbib ta poole jalgsi. Kaks korda nädalas meeldib talle käia vesiaeroobikas ja mõnikord koos pojaga jalutamas.

Anna arvab, et toitumisalased teadmised on tal head ja ta ka rakendab neid. “Ma söön emotsionaalselt ja naudin toitu, rämpsu ei armasta, samuti magusat. Mängust on väljas ka poolfabrikaadid. Söön neli korda päevas ja tarbin palju vedelikku. Mida ma valesti teen?” on ta nõutu.

Anna rõhutab, et on nii oma töö (ta töötab pangas – toim) kui ka lapse suhtes väga nõudlik, kuid iseenda jaoks tihti motivatsiooni enam ei jätku. Just seetõttu oligi ta meie eksperimendiga nõus: “Mul on vaja, et keegi mulle piitsa annaks, tagant tõukaks. Ma ei kahtle, et saan siis hakkama.” Kõige tähtsam on tervis – ülekaal hakkab liigestele.

Start!

Annale on tema teekonnal toeks MyFitnessi personaaltreener Ethel Igatt, kes on spetsialiseerunud just kaalulangetajatele. “Kõigepealt vaatan kliendi eluviisi – mida ta iga päev teeb. Kui kaua ta magab, milline on stressitase, töögraafik. Lähtuvalt elustiilist seame eesmärgid ning paneme paika toitumis- ja treeninguplaanid. Asju, mis kehakaalu mõjutavad, on väga palju,” kirjeldab treener.

“Meie eesmärk on saada Anna kaalunumber kahekohaliseks. Anna loodab juba mais oma sünnipäeval tunda end kleidis mugavalt,” ütleb treener. “Toitumise puhul panime paika täpsed söögiajad ja hommikueine tõstsime varasemaks. Lisaks põhitoidukordadele on Annal nüüd ka vahepalad. Samuti hakkab ta oma menüüd ette planeerima, sest see teeb toitumise jälgimise lihtsamaks. Kuna Anna töögraafik on väga tihe, siis tellib ta toidu poest koju ja pole ohtu, et korvi satuks midagi sellist, mida ta praegu süüa ei tohi.”

Vesiaeroobikaga Anna jätkab, sest vees koormab ta liigeseid vähem. “Korra nädalas treenib Anna minuga, siis ka kaalume. Nüüd, kui esimene treening on seljataga, võin öelda, et Anna liigeste liikuvus on hea ja treenida saab üsna intensiivselt. Muidugi jälgime tema enesetunnet. Lisaks hakkab Anna kaks korda nädalas tegema pikemaid jalutuskäike.” Kaks päeva nädalas on puhkepäevad.
Kuna Annal on kilpnäärme alatalitlus, siis peab treener kaalulangetust suureks väljakutseks. “See on võimalik ainult väga täpselt menüüd jälgides ja õigesti liikudes. Ta on ääretult positiivne ja rõõmsameelne inimene, usun, et ta saab sellega hakkama. Olen talle 100 protsenti toeks!”

Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2018. aasta mainumbris.

Jaga
Kommentaarid