Vaba aja sportlik veetmine kuulub Prantsuse kultuuri juurde. Prantslased käivad matkamas, harrastavad mägironimist, mängivad tennist, jooksevad pargis, suusatavad ja teevad muud sarnast. See on osa nende eluviisist, mitte teadlik otsus regulaarselt sporti teha. Isegi puhkusereisil eelistavad nad aktiivseid tegevusi, mitte lihtsalt päikse käes lesimist. Samas ei pinguta prantslannad spordiga üle ja oskavad piiri pidada.

2. Huumorimeel mõjub tervisele hästi.

Prantslaste sarkasmilembus aitab neil vananemist huumoriga võtta. Üheski teises keeles ei leidu nii palju ütlusi ega anekdoote, mille keskmes on, et 40. aastates elu alles algab ja teine kirelaine saabub 50aastaselt.

3. Hea toit on kui religioon.

Igaüks teab, et hea toit on prantslaste kinnisidee, aga oluline on rõhutada seda, et nad eelistavad süüa väikeseid koguseid. Mida vanemaks ja rikkamaks prantslannad saavad, seda tähtsamaks kvaliteetne toit nende jaoks muutub: nad käivad restoranides ja kohvikutes pisikesi portsjoneid, veini ja head seltskonda nautimas rohkem kui kunagi varem. See aitab neil heas vormis püsida – 20. ja 40. eluaastates pole nende kaalunumbrid kuigi erinevad.

4. Prantslannad lubavad endale vananedes rohkem, mitte vähem.

Tundub, et prantslannad saavad teadmise, mida nad väärt on, juba emapiimaga kaasa. Vanemaks saades, kui lapsed on suureks kasvanud ega vaja enam nii palju tähelepanu, pööravad prantslannad aina enam tähelepanu iseendale. Nad kulutavad palju rohkem raha oma rõõmuks, käivad reisimas ja ostavad kallimaid rõivaid. 40aastane prantslanna ei tunne kahetsust, kui ostab poja Xboxi asemel endale paari korralikke kingi. Enamgi veel, ta on kindel, et tegi õige otsuse: kui tahad Xboxi, siis mine tööle! Lapselaste eest hoolitsevad tavaliselt vanemad, mitte vanavanemad. Seal ei näe keegi vanaemasid kui tasuta lapsehoidjaid.

5. Vanemaks saades ostavad prantslannad vähem, kuid kallemaid rõivaid.

Ja parema kvaliteediga rõivaid. Isegi keskmist palka teenivad naised ostavad hinnalisi ja mugavaid esemeid: kašmiiri, siidi, kvaliteetseid kingi ja vähemalt ühe kalli käekoti. Need asjad moodustavad osa vanemas eas naiste ülielegantsest stiilist.

6. Vanemaks saades muutub prantslannade seltsielu aina aktiivsemaks ja põnevamaks.

Erinevalt mõnede riikide naistest, kes eelistavad istuda kodus teleri ees, muutuvad prantslannad – eriti need, kes elavad suurlinnades – aastate möödudes veel aktiivsemaks kui nooruses. Lapsed on suureks kasvanud, kodune elu on stabiilne ja mugav… seega on aeg välja minna, käia pidudel, kohvikus, kinos, kunstinäitustel ja nii edasi. Aktiivse seltsielu omamisel on mõned eeltingimused: hea soeng, hoolitsetud käed, kaunid riided ja kohustuslikus korras mugavad kontsakingad.

7. Vananemine pole haigus, see ei vaja ravi.

Prantslannades ei tekita vanus ja kortsud ebamugavust. Selgelt äratuntav näo ringlõikus kutsub esile üleolevaid muigeid, mitte kadedust. Erinevalt paljudest naistest, kes tahavad iga hinna eest isegi 80aastaselt noor välja näha, leiavad prantslannad, et alates teatud vanusest on kortsude puudumine märk vaimsetest probleemidest. Prantsusmaal on tõelised iluprotseduurid palju populaarsemad kui ilukirurgia ja Botox.

8. Seda, mis sulle sobib, võid kanda igas vanuses.

Prantslannad kannavad rahulikult ka vanaduses põlvi paljastavaid seelikuid ja liibuvaid retuuse. Prantsusmaal ei olda kunagi ühegi asja jaoks liiga vana ning ema ja tütar võivad vabalt kanda sama brändi tooteid. Loomulikult võivad maitse ja rahakott aastatega muutuda ning vanemas eas naised eelistavad sageli kallimaid ja klassikalisemaid rõivaid. Ent ometi ei leidu maailmas ühtegi teist maad, kus nii paljud 40–60aastased kannavad minikleite ja liibuvaid teksapükse.

9. Seksuaalsusel ja seksielul pole vanusepiirangut.

Vastupidi, Prantsusmaal teatakse, et 40. eluaastates algab teine noorus: oled elus juba nii mõndagi saavutanud ja õppinud – nüüd on aeg nende teadmistega nautida elu ja oma endiselt heas vormis keha.

10. Vanemas eas võib endale kõike lubada, lihtsalt mõõdukalt.

Siia alla kuuluvad vein, hilisõhtused söömingud ja isegi sigaretid. Mõni prantslanna suitsetab päevas ainult ühe sigareti, pärast hommikusööki. Nad leiavad, et hommikusest kohvitassist ja sigaretist tulenev nauding on seda väärt.

Allikas: brightside.me