Tõlgendusi on erinevaid: 1) toorevõitu abielu on kui puuvillavatt, mis kunagi kangaks saab; 2) noore paari suhe on habras kui marli; 3) noorpaar veedab esimese aasta voodis nii aktiivselt, et nende voodilinad kuluvad õhukeseks kui marli.
Eufoorilise armumise, romantiliste kohtamiste, unelmate pulmade ja mesinädalate aeg on möödas. Esimesel aastal on pinge suhetes loomulik, argipäev on muutnud suhtumist teineteisesse, pannud elustiile ja mõtteviise ühtlustama. Olete õppinud teineteist kuulama, probleemidest rääkima ja neile koos lahendusi leidma. Esimese aasta kriis on auga läbitud.
Tähistamisest. Tavaliselt juuakse (kutsututega) ära pudel šampanjat, mis on pulmadest spetsiaalselt selleks puhuks alles jäetud.
Paljudes maades tuntud vana rituaal on sõlmede sõlmimine: kingi mehele taskurätt, mille ühte nurka oled teinud sõlme, ning sõlmest kinni hoides (teine nurk mehe käes) kinnita abikaasale silma vaadates oma armastust ja truudust või korda abielutõotust. Sama teeb mees. Kirikus laulatatud paarid süütavad seal teineteisele küünla. Kes pole laulatatud, võivad seda teha pulma-aastapäeval.
Päevakohane kink: laudlina, monogrammiga saunalinad, voodipesu, aluspesu, ööriided, hommikumantel.
Tore kingitus on sõprade koostatud kokaraamat, milles peoroogade retseptid järgmiseks 50 pulma-aastapäevaks. Iga aasta juures on selgitus, mida mingi aastapäev tähendab ja kuidas seda tähistada. Samas on jäetud ruumi paari märkmetele, kuidas aastapäev tegelikult möödus.

2. aastapäev: paberpulm

Abielu on teise aasta lõpuks veel rabe nagu paber, mistõttu tuleb sellesse suhtuda ettevaatlikult ja kannatlikult. Samas on puhas paber võimalus uutele ideedele ja algustele.
Selleks ajaks on paljudel paaridel juba laps ning nad on lisaks suhte- ja olmeprobleemidele pidanud lahendama ka lapse hooldamise ja kasvatamisega seotud erimeelsusi.
Tähistamisest. Kõige levinum paberpulma komme on abikaasale oma armastust kirjalikult kinnitada, näiteks kirjutada armastuskiri.
Päevakohane kink: raamat, kalender, maal, fotoalbum, perekroonika, teatri-, kontserdi- või muu ürituse piletid, ajakirjatellimus, pusle, lennupiletid kahele.

3. aastapäev: nahkpulm

Nahale saab anda soovitud vormi ja värvi. Robustne nahk muutub säravaks ja mõnusalt pehmeks, kui selle eest õigesti hoolitseda. Nii muutuvad ka abielusuhted kolme aastaga kas tugevamaks ja värvikamaks või aina luitunumaks ja pragulisemaks. Sageli sõltuvad paari edasised suhted just sellest piirist.
Tähistamisest. Üks nahkpulma komme on päev varem teineteiselt tehtud paha eest andeks paluda ja andestada, et vanad asjad hinge ei kraabiks ja noore pere “õhukest nahka” ei kahjustaks. Sel päeval kantakse nahkehteid ja/või nahkdetailidega riideid.
Päevakohane kink: nahkköites raamat või album, nahast ehe, kindad, kingad, raha- või reisikott, rihm, mööbel.

5. aastapäev: puupulm

Puud on peetud maailma keskmeks, kuna ta on seotud nii maa kui ka taevaga. Noor pere tugevdab nagu puu oma juuri ja pöörab värsked oksad päikese poole. Puuvõra kaitseb koduelu. Puu on viljakuse, elujõu ja kestvuse sümbol. Pere nagu puugi kasvab ja hargneb aastatega, kui juured tugevalt maas ja tema eest hoolt kantakse.
Viieaastane tähtpäev näitab, et paar on juba üsna stabiilne, kuid teadaolevalt võidakse järgmisel kahel aastal teineteisest küllastumist kogeda, kui suhe on liiga monotoonne. Kui eelmise võimaliku suhtekriisi peamine allikas oli naise pühendumine beebile, siis siin töö ja karjääri ühildamine pereeluga. Tooge suhtesse romantikat ja uudsust (nt reisid, tantsukursus) ning olge koos ägedad lapsevanemad.
Tähistamisest. Varem tähistati puupulma sama suurejooneliselt kui abiellumist, pulmarituaalid asendati mängudega. Viiendal aastapäeval istutasid abikaasad perepuu (kurjade hingede eest kaitsevad pihlakas ja viljapuu) ja seda õnnistati. Puukasti pandi kirjad teineteisele tulevikus lugemiseks. Naine pani puupulmas mehele pähe tammepärja, tunnistades sellega tema oskust peret hoida.
Päevakohane kink: puulusikad, -ehted, -skulptuur, puitraamis sugupuu, küünlajalg, istik, bonsai, aiatarvikud, mööbel, paat.

15. aastapäev: kristallpulm (ka klaaspulm)

Kristall on hinge sümbol, märk igavikust, ühtsusest ja soovide puhtusest. Ka klaas viitab suhete selgusele. Samas võib üks kontrollimatu liigutus õrna kristalli purustada.
Tähistamisest. Vaata enne kristallpulma oma kapid üle ning vabane igast nõust, millel kild väljas või pragu sees. Lööge need koos katki – killud toovad õnne! Peolauda kattes ära unusta sümboolseid kristallpokaale.
Päevakohane kink: kristallehted ja muud esemed (eriti mäekristallist), näiteks vaas, kauss, küünlajalg.

25. aastapäev: hõbepulm

Hõbe sümboliseerib puhtust, kasinust, rahu ja vaikust, tõmbab ligi armastust ja raha, aitab pingeid leevendada.
Tähistamisest. Hommik algab rituaalse näopesemisega (vanasti tõi hõbepaar koidikul kannuga jõest vett). Mees võtab kannust vett, n-ö peseb aastad maha. Naine ulatab kuivatamiseks linase rätiku. Mees peseb teist korda – vesi viib kooselu ajal tekkinud kurbuse. Naine ulatab rätiku. Kolmanda pesuga puhastab mees end uue eluetapi jaoks. Siis peseb naine kolm korda ja mees ulatab räti. Kann allesjäänud veega jäetakse õue ja rätik riputatakse kuivama – raskused ja mured hajuvad koos aurustuva veega.
Päevakohane kink: lauahõbe, hõbedast ehted, mansetinööbid, pildiraam, habemeajamistarvikud.

50. pulma-aastapäev: kuldpulm

Kuldpulmade tähistamise kohta on andmeid juba aastast 1600. Kuld kaitseb, suurendab tarkust ja tõmbab ligi edukust.
Tähistamisest. Kuldpaar külvatakse üle küllusega, milleks võivad sümboolselt olla litrid, mündid, riis vm, mis tähendab, et soovitakse tervist, heaolu ja mõistmist veel vähemalt 50 aastaks. Kuldpaar tantsib aeglaselt ja külalised seisavad nende ümber ringis, põlevad küünlad käes.
Päevakohane kink: kuldehted ja -kellad, kullatud pildiraam, kullavärvi riided, kuldraha.

Pulma-aastapäevade nimetused

1. sitsipulm
2. paberpulm
3. nahkpulm
4. keraamikapulm
5. puupulm
6. suhkrupulm
7. villapulm
8. pronkspulm
9. linapulm
10. tinapulm
15. klaaspulm
20. portselanpulm
25. hõbepulm
30. pärlpulm
35. korallpulm
40. rubiinpulm
45. safiirpulm
50. kuldpulm
55. smaragdpulm
60. teemantpulm
65. kroonijuveelipulm
70. raudpulm
75. briljantpulm
80. plaatinapulm

Täismahus artikkel ilmus Anne & Stiili 2015. aasta eriväljaandes Unistuste Pulmad.