RETSEPT: banaanijäätis värskete marjadega – patuvaba suvine maius


RETSEPT: banaanijäätis värskete marjadega – patuvaba suvine maius
Britt Paju

kahele-kolmele

  • 4 banaani
  • 1 dl taimset piima (nt kookospiima, mandlipiima)
  • 1 sl agaavisiirupit
  • 1 väike melon
  • värskeid marju (maasikaid, mustikaid, vaarikaid, kirsse)
  • soovi korral tšiiaseemneid ja õietolmu

Viiluta banaanid ja sügavkülmuta. Pane blenderisse või köögikombaini banaanid, taimne piim ja siirup ning töötle ühtlaseks. Võid segu veel külmutada, et see rohkem taheneks, või serveeri kohe poolitatud ja seemnetest puhastatud pisema meloni seest. Lisa marju, soovi korral puista peale ka pisut tšiiaseemneid ja õietolmu.

Britt Paju

Marjajäätise saad, kui asendad poole banaanikogusest külmutatud marjadega (nt mustade sõstardega). Lase marjadel enne blenderisse valamist õige pisut sulada.

Šokolaadijäätise saad, kui lisad banaanidele 1–2 sl toorkakaod või jaanikaunapulbrit.

Seotud lood:

Võid pakkuda jäätist ka marjakastmega. Selleks püreesta umbes 4 dl meelepäraseid marju sortsu laimi- või sidrunimahlaga ja maitsesta agaavisiirupiga. Vajadusel lisa veidi vett. Kui kasutad seemnetega marju, näiteks vaarikaid, siis suru segu läbi sõela.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juulinumbris.

Voorand
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare