Eestis peetakse ebaproportsionaalselt palju kollaseid ja lillasid pulmi. Kui sinul ja su tulevasel on mingi lugu lillaga – laske aga käia! Ent kui plaanite seda värvi pulmi Pinteresti trendide või pulmakorraldaja soovituse põhjal, on parem see mõte unustada. On kümneid värve ja tuhandeid toone – miks peaksite valima kollase või lilla? Ja kas teil üldse on vaja pulmavärvi? Taevasinine või heleroosa on ilusad jah, aga pulmapidu ei pea tingimata läbima mingi kindel toon.

2. Ära ole liiga trendikas pruut.

Hetketrendidest inspireeritud välimus (triibutatud või kahevärvilised juuksed, ombre, metsikud ripsmepikendused, ekstsentrilised kunstküüned) võib olla väga lahe, aga paari aasta pärast näevad sinu pulmapildid välja nagu 1980ndate fotod oma tupeeritud vahvlilokkidega – tookord oli jah lahe, aga praegu natuke piinlik. Üldse tasub juukselakiga ringi käia nii, et seda poleks su välimusest paista. Ka kõiksugu ikebanasoengud, mille tegemiseks on juuksur pool päeva plastpärleid ükshaaval juustesse õmmelnud, ei ole hea mõte. Kui tegu pole just punkpulmaga, taotle ajatut elegantsi.

3. Ära jäta meest hooleta.

Hoolitse oma mehe eest! Sajad pulmad ei jõudnud siia ajakirja kaante vahele sellepärast, et peigmees nägi kohatu välja: tore küll, et mehele on ülikond ostetud, aga kui see seljas ripub, ei näe ta parem välja kui oma argiriietes. Kõige hullem on “pulmavärvides” lips, olgu see pikk või kikkis – ütleme EI! kollastele, kärtsroosadele ja türkiissinistele lipsudele! Ja kui tegu pole vapustavalt hea stiilitunnetusega mehega, siis EI! ka värvilistele kingadele! Minge stiilinõustaja juurde (näiteks Tallinna Kaubamajja), sest ega kõigil peagi stiilitaju olema, nagu pole kõik ju ka insenerid. Mehe ja naise stiil peab omavahel kokku sobima! Ei saa nii, et mees on üleskeeratud varrukatega särgi, beežide pükste ja traksidega, kui kõrval naine lumivalges puhvis pitskleidis. Olge ikka samast ooperist!

4. Ära vali piinavat ebamugavust.

Pulmapäev on üks kord elus, äkki kannatad ära need hirmkõrged kontsad, kuigi muidu ainult tenniseid kannad? Pesu, kleiti ja kingi valides pea siiski meeles, et päev tuleb väga pikk – ja ette võib tulla kõiksugu ootamatusi. Jah, ühel päeval elus võid sa nii mõndagi ilusti ära kannatada, aga kui sa viimased kolm tundi peost ei saa püsti tõusta, sest jalad löövad tuld, või tahab tort üles tulla, sest korsett on liiga pingul, pole see vaeva väärt! Pulmapildidki võivad veel aastaid sulle meenutada üksnes ebamugavust ja valu. PS. Kui valid kõrged kontsad, otsi ka ilusad madalad tagavarakingad!

5. Ära unusta külalisi.

Päevakangelased ei ole pulmapiltidel ainsad inimesed. On ohtrasti külalisi, kes võivad oma valede riietega ära rikkuda sajad fotod. Pea meeles, et inimesed käivad pulmas harva ja seetõttu enamik ei teagi, mida selga panna. Ära karda külalistele liiga detailseid ettekirjutusi teha. Näiteks sõna “pidulik” ei pruugi olla piisav, sest mõnele naisele on pidulik juba see, kui ta ei kanna pükste, ning nii võib ta jalga panna madalad rihmikud, selga lühikese lillelise seeliku ja liibuva särgi. Teise jaoks tähendab “pidulik” aga ühevärvilist maani kleiti, ehteid ja stiletosid. Halvasti tunnevad end nii “üleriietunud” kui ka “alariietunud”.

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirja Unistuste Pulmad 2015. aasta numbris.