„Tööandjad mõtlevad üha rohkem oma töötajate heaolule. Seetõttu leiab kontoriruumidest põnevaid lahendusi, mille eesmärk on suurendada rõõmu-, ühtekuuluvus- ja moraalitunnet praktikantidest tippjuhtideni,“ sõnas Tool&Tool tegevjuht Priit Värno, lisades, et lahenduste rakendamine sõltub peamiselt siiski ettevõtte enda vajadustest ja võimalustest. „Mõned põnevamad lahendused on näiteks meditatsioonialad, virtuaalmängutoad, teatri- ja muusikalavad ning kohvinurgad.“

Koostöötamise alad kinnitavad kanda

Koostöötamise põhimõttel loodud alad said populaarseks juba 2018. aastal ning arenevad oma kontseptsioonis üha edasi. Antud alad said eelkõige populaarseks tänu idufirmadele ning nende suureks eeliseks on erinevate ettevõttete ühe katuse alla toomine. Värno sõnul iseloomustavad koostöötamise kontseptsiooni eelkõige suured ja avarad ruumid, omapärased loovlahendused ning palju rohelust ja valgust. „Samuti eelistatakse töötada pigem ühe suure laua taga, mitte eraldatud ruumides ning ruumi sisutuselementideks on kergesti liigutatav ja pehme mööbel ning mugavad toolid,“ kirjeldas tegevjuht.

Unusta monotoonsus

Kontorid murravad üha rohkem välja monotoonsetest lahendustest ja igavatest värvidest, olles rohkem täis elu ja värvi. „Seetõttu sobib kenasti valida koosolekulaua juurde erinevates värvitoonides kontoritoolid või julgetes värvitoonides lauad töötajatele. Kontorid ei ole enam üksluised ja ühetoonilised, vaid ruumid, mida saab põnevalt sisustada,“ julgustas Värno.

Rohelus kontorisse

Kontoriruumide maailmas kinnitab üha rohkem kanda loodus. Vertikaalsed aiad, taimed ja rohelust täis ruumid lisavad töökohtadele sõõmu värsket õhku. Ruumid, mil on isegi väike side välise maailmaga, on alati tunduvalt meeldivamad, võimaldades töötajatel rohkem keskenduda ning luua paremat töökeskkonda. Alustades näiteks väikesest kaktusest oma laual kuni huvitavate lahendusteni siseaia osas, on roheline ja rohelus muutunud elemendiks, mida üha rohkem kasutatakse kontoriruumide sisustamisel.

Vastupidav mikrotsement

Tsemendi kasutamine on jõudnud ka kontorisse. Nii tsement kui ka mikrotsement on lahendus, mille puhul ei seata piire – see leiab kasutust nii erinevates ruumides kontoris, põranda, seina kui ka mööbli puhul. Antud materjali suureks eeliseks on kindlasti selle vastupidavus.

Tumedad värvid riietavad kontorimööbli

Veel üks trend, mis uuel aastal kindlasti palju kasutust leiab, on tumedad värvitoonid mööblivalikus. „Pehmed toonid asenduvad tumedatega ning üha rohkem eelistatakse ka tumedat puitu. Üks hea põhjus, miks eelistada tumedaid toone – tume mööbel lisab kontorile elegantsema mulje,“ vihjas Värno.