2. Kasuta päikesekreemi. Kas tahad päikesekahjustuse põhjustatud kortsukesi ja õhukest nahka? Kui ei, siis kasuta päikesekaitset.

3. Hakka raha kõrvale panema. Isegi kui summad on õige pisikesed. See soovitus on küll igav, aga peab paika. Kui tekitad varakult raha säästmise harjumuse, siis see kinnistub.

4. Saa oma perega hästi läbi. Peresuhted on ülimalt olulised. Varem või hiljem taipad, et perekond on kõige tähtsam asi elus.

5. Kogu mälestusi, mitte asju. Sa koosned oma kogemustest. Ära saa selliseks, kes avastab 50-aastaselt, et on raisanud elu asjade kogumise peale. Mälestuste väärtus ei lange ja need ei saa tulekahjus hävida.

6. Aita abivajajaid. Teiste aitamine teeb ka enda enesetunde paremaks.

7. Hakka sporti tegema. Kui valid juba nüüd aktiivse elustiili, oled 50-aastaselt palju parema tervise juures. Tee regulaarselt trenni ja püüa kaalus mitte juurde võtta. Hoolitse oma keha eest.

8. Õpi olema rahul sellega, mis sul on. Õnn on tähtsam kui ülim edukus. Kui oled rahul sellega, mis sul praegu on, saad sa veidi väiksema tõenäosusega miljonäriks, aga su elu on õnnelikum.

9. Ära lükka oma elu eesmärke edasi. Kas tahad maja osta? Lapsi saada? Raamatu kirjutada? Uuesti ülikooli minna? Ametit vahetada? Õppida pilli mängima? Või gurmeeroogi valmistama? Minna sukelduma? Oma firma luua? Siis alusta sellega kohe täna. Asju on väga lihtne edasi lükata ja mõelda, et küll ma ükskord teen. Kuid aeg hakkab kolmekümnendates kiiremini mööduma ja tempo aina tõuseb. Leia aeg kohe oma unistusi täide viia.

10. Maga piisavalt. Tuba olgu pime või ees unemask. Ära enne magamaminekut helendavaid ekraane vaata. Katsu iga päev samal ajal magama minna ja ärgata.

11. Hoolitse hammaste eest. Mine hambaarsti juurde. Lase väiksed augud kohe ära parandada. Hambaprobleemid lähevad aja möödudes aina hullemaks ja nende lahendamine kallimaks.

12. Ole uudishimulik. Astu koduuksest välja ja mine seiklema. Võta asi ette võimalikult suurelt, riski ja tee palju pilte. See mälestus toob sulle isegi vanaduspõlves naeratuse näole.

13. Ära söö rämpsu. Sa võid elu jooksul hiigelsummasid teenida ja saada endale 50-aastaselt kõike lubada. Aga tervist osta ei saa. Nii et lõpeta rämpstoidu söömine.

14. Loe vähemalt 10 raamatut aastas. Su aju areng ei lõpe kunagi, nii et treeni seda väärt materjaliga.

15. Õpi mediteerima. Mediteerimisest on ülimalt palju kasu, sellele kulub vähe aega ja see muudab sinu ja su lähedaste elu märgatavalt. Selle tõestuseks on nüüdseks ilmunud rida teadusartikleid.

16. Reisi nii palju kui võimalik. Peaaegu miski muu ei muuda su elu nii palju kui reisimine. Oled sunnitud uutes olukordades hakkama saama ja saad nii oma hirmudest üle.

17. Lõpeta enda teistega võrdlemine. 50-aastaselt ei huvita sind enam üldse, mida teised sinust arvavad. Leia oma tee ja ole tugev.

18. Pea päevikut. Pole kahtlustki, et enamik kaunitest mälestustest läheb sul meelest ära. Kui paned need kirja, on neid tulevikus mõnus lugeda. Pane tekstid ja pildid mälupulkadele. Su lapsed võivad nende eest väga tänulikud olla.

19. Kanna sõprade eest hoolt. Vali välja inimesed, kes tekitavad sinus kõige parema tunde, kes on sulle eeskujuks, kes sulle tõepoolest meeldivad. Hoia neid. Naerge koos. Tehke tobedusi. Aita neil elu nautida. Leia iga nädal suhtlemiseks aega.

20. Osta oma kodu. Tänapäeval pole see muidugi kuigi lihtne, aga tee tööd selle nimel, et saada endale oma kodu, kuhu päeva lõpus minna ja kus lõõgastuda.

Allikas: brightside.me