Avapeol said nii suured kui väiksed jäätisesõbrad proovida 18 erimaistelist koorejäätist ja sorbetti, nautida käsitöövahvleid ning proovida ka ise jäätisetegemist. Julgemad läbisid ka gelatode pimemaitsmise.

Gelato Ladies OÜ asutajateks on eestlannad Kristen Tuulmets ja Sindy Püssa, kes õppisid jäätisemeistriteks Itaalia ühe suurema jäätisemasinate tootja Carpigiani juures.

Gelato tähendab itaalia keeles külmutatud magustoitu,“ selgitab Sindy Püssa. „Võrreldes poejäätisega on gelatos vähem rasva ja kuna gelato ei ole läbikülmunud, säilib see palju lühemat aega. Et õige tekstuur ja värskeimad maitseomadused püsivad 3-4 päeva, vaheldub meie sortiment pidevalt.“

„Nagu igal kokal, on ka jäätisemeistritel oma käekiri,“ lisab Püssa. „Gelato Ladies on meie näoga koht, kus valmib parimast Eesti ja Itaalia toorainest võimalikult naturaalne jäätis. “

Iga päev on saadaval kuni 18 erimaitselist koorejäätist ja sorbetti. Lisaks on menüüs vahvlid, pannkoogid ning itaaliahõngulisele kohvikule sobivad joogid, alustades kvaliteetsest kohvist.

Jäätist müüakse nelja eri suuruses portsjoni kaupa. Kirglikumad maiasmokad saavad gelatot ka kaalu järgi kaasa osta. Suuremale seltskonnale soovitavad jäätisemeistrid külla kutsuda Gelato Ladiese välileti, mis võimaldab kiiresti sulavat õrna maiust säilitada ja serveerida õigel temperatuuril.

Sisekujundaja Mirja-Helen Järveli käe all valminud kohvikus on 26 istekohta. Mõnusalt saab aega veeta ka suveterrassil ning keldrikorrusel olevas peoruumis, kus korraldatakse sünnipäevi, tooteesitlusi jm koosviibimisi kuni 15 külalisele. Kohvik on lapse- ja lemmikloomasõbralik.

Jäätisekohvik Gelato Ladies asub Tallinna vanalinnas aadressil Uus 28/1 (Šoti klubi vastas) ning on suveperioodil avatud alates kella 10.30-st kuni hilisõhtuni.

Väljaspool oma kohvikut on Gelato Ladies jäätiseköögi maitsed esimesena müügil Mademoiselle'i kohvikus Tallinnas Solarise keskuses.