Tartu Kaubamaja keskuses toimunud Moekuulutaja üritusel esitleti nii täiskasvanutele, noortele kui ka lastele loodud värskeimaid trende, lisaks sai nautida Läti moemärkide loomingut ning muusikalisi etteasteid Läti kollektiivilt Sus Dungo ning kohalikult bändilt August Hunt.

Naistemoes domineerivad pastelsed värvid, eksootilised mustrid ja must-valge geomeetria
Kaubamaja klassikapärlite etenduse stilist Britta Ratas tutvustas nelja trendisuunda, milleks olid värvi-ja mustriküllane ekstootika, must-valge geomeetria, pehmed pastellid ning kunstist inspireeritud värviplahvatus. Julgeimad moejüngrid võivad kokku sobitada erinevaid värve ja mustreid, rõivaid võib kanda kihiliselt ning kõike seda võivad hoogsalt katsetada ka meesterahvad.

Noored võivad julgelt miksida värve ja mustreid
Noortemoes ei ole piire, teatab stilist Piret Vapajeva. Julged värvid, erinevate toonide hoogne miksimine, sportliku ja klassikalise stiili kokku sobitamine, põnevad ja silmatorkavad aksessuaarid – kõik on lubatud.  Pitsiline kleit ja sportlikud jalanõud? Miks mitte!

Lõbus lastemood soosib loomamustreid ning julgeid värve
Lõbusaima ja värviliseima etendusega astusid ülesse kõige nooremad modellid – lapsed. Stilist Kirsi Altjõe poolt kokku pandud moeshow esitles loomamustreid, huvitavaid graafilisi lahendusi ja vikerkaarevärvilist toonivalikut. Stilisti arvates võiksid lapsed julgemini aksessuaare kanda – rätikuid, salle, päikeseprille ja vöösid, moelisandiks ka mõni karvane džunglisõber kaenlasse haaratud.

Läti moebrändid esitlesid põnevat loomingut
Moekuulutaja erikülalistena astusid ülesse Läti moebrändid BeCarousell, SALT ja One Wolf, kes näitasid oma uusimaid kollektsioone. BeCarouselli imekaunid ja naiselikud kleidid, One Wolfi sportlikult põneva joonega ja unisex teksaseid sisaldav vabaajakollektsioon ning SALTi dramaatiliselt mõjuvad õhtukleidid esitlesid meie lõunanaabrite värskeid moesuundi. Kohal olid ka moemärkide disainerid ja mänedžerid, kes end huviga Eesti moeeluga kurssi viisid.

Mood-Performance-Tants näitas eelvaadet finaalürituse kollektsioonidest
Laupäeval vallutasid Moekuulutaja moelava ürituse Mood-Performance-Tants finaali jõudnud kollektsioonid, kes said näidata eelvaadet maikuus lavale tulevast.