Päritolumaakohvid viivad kohvisõbra kohvi juurte juurde. Erinevalt traditsioonilistest kohvidest kasutatakse päritolumaakohvide valmistamisel vaid ühelt maalt pärit kohviube. See annab igale kohvisordile iseloomuliku eristuva maitse, mida mõjutavad kasvukoha pinnas, kliima ja kasvutingimused, saagi koristamine, eeltöötlemine ning hoiustamine. Päritolumaakohv sarnaneb veidi veiniga – joogi maitsele avaldab mõju kohvisaagi eripära ning selle kirjeldamisel saab kasutada sõnu nagu „vürtsine“, „kuiv“, „happeline“, „tummine“ jne.
Pauligi päritolumaakohvide valikus on Papua New Guinea, orgaaniline Colombia ja orgaaniline Mexico.

Paulig Papua New Guinea kohvi kasvatatakse, nagu nimigi ütleb, Uus-Guineal. Esimesena kasutati saarel kasvatamiseks Jamaica Blue Mountaini piirkonnast pärit toorainet, mistõttu veel nüüdki peetakse Papua New Guinea kohvi just selle kohvisordiga sarnaseks. Paulig Papua New Guinea on valmistatud Sigri kohviubadest, mis on kasvanud rammusal vulkaanilisel pinnal. Kohv on vürtsika ja magusa aroomi ning rikkaliku järelmaitsega, milles on tunda mango ja tumeda röstitud kakao hõngu. Keskmise röstimisastmega kohv sobib hästi õunakoogi, šokolaaditordi ja alkoholiga maitsestatud magustoitudega. Paulig Papua New Guinea on saadaval 250-grammises pakendis jahvatatud kohvina.

Paulig orgaaniline Colombia on valmistatud käsitsi korjatud kohviubadest, mida on kasvatatud looduslähedasel moel. Colombia kohvipuud kõrguvad mägisel alal kummi- ja banaanipuude kõrval, mis oma lopsakate lehtedega kaitsevad kohvimarju liigse päikese eest. Paulig orgaaniline Colombia on maitselt pehme, õrnalt pähklise maitse ja rikkaliku aroomiga keskmise  röstimisastmega kohv, mis sobib hästi pähklit sisaldavate magusate küpsetistega. Paulig orgaaniline Colombia kannab Fairtrade’i märki ja on saadaval 250-grammises pakendis nii jahvatatud kohvi kui ka ubadena.

Paulig Mexico on valmistatud orgaaniliselt kasvatatud kohviubadest. Ubadel on lastud kuivada päikese käes, mida on tunda ka kohvi magusamast maitsest. Mehhiko kohvipuud kasvavad vulkaanilisel pinnasel kõrgel merepinnast, kus troopiline niiske kliima tagab ubade parima küpsemise. Paulig Mexico on keskmise röstimisastme ja tasakaalustatud maitsega. Kohvi aroomis on õrnalt tunda magusust ja mandlit, seepärast sobib jook eriti hästi mandlit sisaldavate küpsetistega. Paulig Mexico kannab Fairtrade’i märki ja on saadaval 250-grammises pakendis jahvatatud kohvina.

Vaata toimunut artikli fotogaleriist!