Kui pooldad pooleminutilisi muundumisi, oled kindlasti märganud moemaailmas kulutulena levivat peavõru-vaimustust. Miks mitte kaasa minna? Õrn ja elegantne peavõru taltsutab sasised lokid, lükkab näolt pika tuka ning ehib kogu su välimust.

2. Volksuta ripsmeid

Vaid paar harjatõmmet ning silmades on väljendusvõimet, kuid mitte ainult! Juba mõnda aega möllavad tušifännide maailmas uuendused. Kohesele pikendusele ja volüümile lisandub nüüd ka tulevikugarantii – seerumid hoiavad ära karvade väljalangemise, tugevdavad ning isegi kasvatavad neid.

Kaunilt eraldatud ripsmed saad nii, et harjad neid enne värvi kuivamist ripsmeharjaga. Ka puhtaks pestud vana tušihari sobib.

3. Sööda juustele banaani

Juustesse määritud banaanimask sobib huumorisoonega naistele – lõhn ja tukast pudenevad puuviljatükid tekitavad paratamatult elevust. Kes aga protseduuri ette julgeb võtta, teeb kiharatele mõnusa kingituse. Püreesta banaan ning sega ühe muna, 1 spl mee, 3 spl piima ning 5 spl oliiviõliga. Jäta segu pooleks tunniks juustesse, pese veega ning seejärel šampooniga.
Illukas: 00055lnu Bulls.jpg

4. Roki metalli saatel

Kas arvad, et metallisära sobib vaid meigimaailma avastavatele teismelistele? Vale puha! Metallikud lisavad värskust ka päevasel ajal ning õige doseerimise puhul pole efekt üldsegi mitte drag queen. Meigikunstnik Kaia Triisa ütleb: „Talvel paneb silma särama pärlmutter lauvärv, sädelusega silmalainer või kreemjas lauvärv.“

Tõeline tuleproov on aga huuled. Kui valid vale tooni, võid tõesti mukitud tiinekana paista, seega testi enne ostmist tooni ning läikelitrite hulka. Collistari huuleläike toon šokeerib, ent magusa laki mitmekülgsus on ostu väärt. Värvimata huuled muudab see paari tooni võrra sügavamaks ja marjasemaks, huulepulkadele lisab aga luksust.

5. Puuderda pead

Talvistest soengudraamadest ei pea pikalt vestma – me mõistame. Volüümikas soeng on vaid kauge unistus, kuid unistustel on komme vahel ka täituda. Rohelisest “soolatopsist” puudri raputamine ei ole tavaline viis soengu eest hoolitseda, ent katsetada võib.

Kui avastad kolm minutit enne kodunt lahkumist, et juuksed on rasused, siis aitab hädast välja kuivšampoon. See lisab puhastele juustele volüümi ning muudab rasused salgud esinduslikumaks. Korralikku peapesu see siiski ei asenda ning neli päeva metsas telkinud tegelaste päid ei puhasta.

Ole kuivšampoone kasutades ettevaatlik ning suuna puudrid juuksejuurtele, mitte nahale – nii väldid valgeid jääke. Harja juuksed läbi või raputa liigne puuder välja.

6. Trikita silmadega

Talvisel ajal kuivab absoluutselt kogu keha ja nägu. Silmaalused ei ole erand. Hoia meigikotis peitekreemi ning üllatuskülalisena ka silmakreemi. ,,Kõikvõimalikke reegleid eirates hakkasin silmakreemi päeval ja öiste pidustuste jooksul meigi peale tupsutama,“ ütleb meigikunstnik Marii Sadrak. „Ja oh imet! Sain sekundiga värskendust.“

Ole talvisel ajal geeljate kreemidega ettevaatlik. Kanna kreemi silmadele ja huultele vähemalt pool tundi enne õueminekut, et see jõuaks imenduda.

7. Ei liivapaberile!

Tõbistel talvekuudel õhutatakse meid jätkuvalt käsi pesema. Sage pesemine ja karm kliima muudavad käed liivapaberiks ning liivapaberiga ei julge ju kellelegi pai teha. Mis veel hullem – tead ju küll, et mitte ainult nägu ja kael pole vanuse peegel, vaid ka käed. Seetõttu peaks käsi kord nädalas koorima ning hästi tihti kreemitama (torka üks kätekreem töö juures sahtlisse, teine koju ja miks mitte kolmas ka käekotti).

Oled kindlasti märganud, et käeselja ja peopesade nahk on erinev. Kreemita kõigepealt õhukese nahaga käeselgasid, mis hõlpsasti kuivavad, hõõru neid üksteise vastu ning lõpuks tõmba õhuke kreemikiht ka pihkudesse.

8. Ole küünte rüütel

Isegi kui kreemitad käsi andunud tähelepanuga, tekitavad sageli probleeme küünenahad. Põletikulisust ja katkiminemist võivad põhjustada keskküte, pesemine ning tugevatoimelised pesuained. Igapäevane õlitamine ja hooldused on seetõttu kohustuslikud. Küüsi elustav ja tugevdav seerum toidab ja taastab hapraid küüsi ning pehmendab küüneümbrusnahka.

9. Niisuta kontoris
Su kehale ei piisa ainult koduseinte vahel saadud tähelepanust. Ühtviisi oluline on hoolitseda enda heaolu eest ka kontoris. „Ilu, mida hommikul nahale kannate, on hea päeva jooksul värskendada niisutuspreiga, mis rahustab nahka,“ soovitab meigikunstnik Reet Härmat.

Igaks juhuks hoia sahtlis niisutavaid tooteid ka kehale. Siidipluusidest tasub kreemid muidugi kaugel hoida. Kui tunned end keskkütte ning olematu ventilatsiooni tõttu päeva lõpus rosinana, siis võta midagi ette kontoriõhu parandamiseks – piisab isegi tassikesest vees radiaatoril (võid lisada tilga eeterlikku õli).

10. Hoia huuled alasti


Vaid terved huuled on värvi all kaunid. Grimmikunstnik Kaire Hendrikson: „Huuled hoiab kaunid vanaema nipp – pärast hammaste pesemist harja ka huuled hambaharjaga üle. Tuulest lõhenenud huuli ravib aga rõõsk koor või mee ja sidrunimahla seguga määrimine.“
Kodused võtted aitavad huuli ravida, ent kaunist tooni tasub otsida poeriiulitelt. Punase huulepulga ülevõimu kõrval on talvisel ajal asendamatud ka beežid toonid ning volüümi lisavad läiked.

11. Ründa ohatist

„Kui tunned, et ohatis on tulekul, või soovid olemasolevat kuivatada ja peita, siis haara vuntsiliimi järele,“ jagab nippe grimmikunstnik Kaire Hendrikson. „Liimist tekib ohatisele kilekiht, mille peale saab kanda peitekreemi.“

12. 
Värskenda nägu

Kottpime hommik ei inspireeri ärkama? Ka meigikunstnik Margit Müürisepp on seda märganud: „Värskenda hommikul nägu jääkuubikutega – tursed ja väsimus kaovad nagu imeväel. Kuubikuid võib teha näiteks kurgimahlast või mitmesugustest ravimteedest.“ Kui see meetod tundub liiga vägivaldne, siis on abi kosmeetilisest äratuskellast, näoveest.

Meigikunstnik Reet Härmat: „Kui hommikul vaatab peeglist vastu vanem ja vähem veetlev nägu kui tavaliselt, lase käiku salarelvad! Näonahale annavad energiasüsti iluampullid, mis pinguldavad nahka. Ka meigialuskreemid teevad imet."

Grimmikunstnik Kaire Hendrikson: „Väike virgutusvõimlemine ja külm vesi aitavad mõnusalt ärgata – mis saab olla ilusam kui puhas nägu ja loomulik puna põskedel! Viimast saad mõnusalt teeselda ka kreemruužiga.“

13. Kommi asemel


Šokolaadis sisalduvad ained mõjutavad meeleolu reguleeriva seratoniini taset ning just seetõttu mõjuvad populaarsed šokolaadimassaažid mitte ainult kehale, vaid ka meelele. Kui kogu keha kodus šokolaadiga katmine tundub ekstreemne, siis võta ette näo šokolaadimask. NB! Elukaaslast või korterinaabreid tasuks siiski ette hoiatada!

Võta 1/3 tassi kvaliteetset kakaopulbrit, 1/4 tassi mett, 2 spl kohvikoort, 3 spl jahvatatud kaerahelbeid. Sega mass ühtlaseks, kanna näole ning masseeri õrnalt (purustatud kaerahelbed koorivad). Jäta mask 20 minutiks näole ning pese siis maha leige veega.

14. Joo, joo, joo!


Ja loomulikult vett, mitte muud kraami (alkoholi tasuks üldse vältida, sest see kuivatab organismi seestpoolt). Suvine palavus on piisav motivaator, et end jätkuvalt sisemiselt niisutada, ent talvel on vedelike küllaldane tarbimine isegi olulisem. Väikeseks energiasüstiks tasub kasutada Hiina meditsiini hõlpsat retsepti: sega käesooja vette sidrunimahla. See aitab su keha mürkidest puhastada ning hoiab nahka kuivamast.

15. Kogu tõhus talvearsenal


Tuleta meelde, mitu korda on sul talve jooksul olnud tunne, et pole mõtet mütsi peast võtta? Lidus ning ülielektrised juuksed ei vääri ju eksponeerimist. Kiirabina aitavad spetsiaalsed talvetooted, milles sisalduvad antistaatik ja intensiivsed niisutajad lahendavad nii mõnegi probleemi.

16. Püsi rutiinis

Meie kehad on talvisel ajal niivõrd kaetud, et üks keskmine brasiillane ei suuda sellist kihistust ettegi kujutada. Kuid see ei vabanda keha unarusse jätmist. Ontlik koorimine ja niisutamine on külmal ajal isegi olulisem kui suvel.

17. Võitle kihelusega


Võid olla nii kaunis kui tahes, ent kui kogu keha kiheleb, siis ei ole tuju naeratada. Otsi abi ravivannist – lisa vette tassitäis söögisoodat, maisitärklist või jahvatatud kaerahelbeid. Hoidu liiga kuumast veest, sest see võib naha veelgi hullemasse seisu viia.

Lugu ilmus 2010. aasta jaanuarikuu Annes & Stiilis.