Telefon

Kui sageli sa oma telefoniekraani puhastad? Vahel käid käisega vast üle ja sedagi ilmselt siis, kui enam Instagramis pilte selgelt ei näe. Tegelikult peaksid oma telefoni aga puhastama lausa kaks korda päevas, sest ekraan toimib justkui bakterimagnet, mis võtab oma pinnale kõik: sinu WC-lingilt korjatud, rasu, väliskeskkonna saastet, meigiosakesi ning kõike muud, mida su tegusa päeva jooksul külge haakida võimalik on.

Kasuta eksraani puhastamiseks kas antiseprilisi salvrätte või alkoholisisaldusega spetsiaalseid lapikesi, et need samad bakterid iga kõne ajal su nahale ei kanduks.

Kas teadsid? Uuringud on näidanud, et naisterahva telefoniekraan on räpasem kui avalik WC!

Padjapüür

Pole midagi mõnusamat, kui tunne, pannes pärast pikka päeva pea padjale. Ent kui su püürivahetusest on möödas enam kui 7 päeva, asetad sa ilmselt oma pea akteripessa, mitte puhkeaendisse. Ära imesta, kui su põsel siis juba järgmisel hommikul punased punnikesed tervitad.

Kuigi oled oma meigi ehk eemaldanud korralikult, koguneb padjapüüri sisse suur hulk juuksevahendijääke, rasu, tolmulestakesi ning ka kreemi- ning seerumiosakesi, mis lõpuni kuivatamata juuste niiskusest ning nahasoojusest veel erilist väetist öö jooksul saavad ja soojas siis armeed nahaprobleemide tekkeks looma asuvad.

Padjapüüri tuleks vahetada vähemalt kord nädalas, kui sa ka muu voodipesuga pikemalt välja venitada soovid.

Käed

Igav koosolek kell 8 hommikul ja istud käsipõsakil kuulates. Tuleb tuttav ette? Muidugi! Kui oled üks neist, kes igavust tundes oma pea kätele toetab, sageli mõtlikult lõuga sügab või kuivas kontoris nägu hõõrub, tea, et oled ilmselt ka üks neist, kellel enam nahaprobleeme ja punnikesi esineb.

Kuidas sellest harjumusest,  näo katsumisest, mida teed ju alateadlikult, vabaneda? Püüa mõelda millelegi eriti jälgile iga kord kui tabad end seda tegemas: näiteks sellele, et koosolekule kohvi kaasa ostes katsusid raha, mida enne sind on katsunud tuhanded, kes haiged võivad olla. Pole veel piisavalt hull? Kujutle nüüd, et sa hõõrud oma näo vastu poest tagasi saadud raha, mille müüjanna sai  asotsiaalsete eluviisidega inimeselt vaid mõned hetked enne.  Sest pesemata kätega nägu hõõrudes sa põhimõtteliselt just seda teedki!