1. Kuum vesi

Kiire ja käepärane vahend on kindlasti kuum vesi - asetades lakipudeli paariks kolmeks minutiks kuuma vette, vedeldad seda ajutiselt märkimisväärselt. Mitte väga paksuks läinud laki puhul aitab ka soojade käte vahel pudeli rullimine, mitte aga kindlasti raputamine! Testi kindlasti ühel küünel pärast rullimist, kas see aitas muuta laki piisavalt vedeleks, enne kui kõigi lakkimise ette võtad.

2.  Lakieemaldi

Olgu atsetooniga või ilma, küünelakieemaldi on kiire abiline laki vedeldamiseks, KUID sa pead arvestama, et kuivades ja atsetooni aurustudes võib see küüntel laki praguliseks lüüa ning purgist aurustudes laki taas paksuks muuta. Sellest pole vedelsamisel pikaajalist abi, ent tilgakese pudelipõhjast aitab see tõesti kätte veel saada, kui häda käes.

3. Lakivedeldi

Õnneks on tänapäeval küünelakitootjad mõelnud sellele, et su lemmik võib kuivada, ning loonud spetsiaalsed lakivedeldid. Enamasti piisab 3-4 tilgast vedeldist ja veidikesest rullimisest soojade käte vahel, et oma lemmiktoon täies hiilguses taastada. Enamik lakieemaldeid sobib mis tahes firma lakkide lahjendamiseks.

Tea ka, et kui oled laki liiga vedelekas kogemata teinud, piisab, kui jätad selle ilma pintsli ja korgita lahtiselt toatemperatuurile umbes päevaks seisma. Veendu aga, et puhastad pintsli lakieemaldiga, vältimaks lakise pintsli kuivamist ning mässid selle veidikese kile sisse, et see kõvaks ei läheks, kuni pudelisse selle taas pista saad.

Siin on meie 3 lemmikut vedeldajat, mida katsetada: