Cosmopolitan on toonud välja neli lihtsat sammu, kuidas teha kodus ise enda näole kiire protseduur.

1. Valmista oma nägu ette

Kõige parem on punnide pigistamise kallale asuda enne magamaminekut, et nahk saaks ööläbi puhata piinamisest. Kõigepealt pese hoolikalt oma käed ja loomulikult eemalda meik. Seejärel pressi sooja (mitte kuuma!) veega märjaks tehtud vatitups vastu punni ning hoia seda vähemalt kaks minutit, et teha nahk pehmeks.

2. Võta appi väike abiline!

Igal naisel võiks kodus olla olemas komedoonilusikas just sellisteks juhtudeks. Komedoonilusika terava otsaga avada õrnalt punni pea täpselt keskelt, et vedelik saaks kergelt välja tulla ilma, et oma nahale viga teed.

3. Näpud, läks, start

Nüüd kata igaksjuhuks oma kahe näpu otsad puhta salvrätikuga, et tagada hügieen. Seejärel pane sõrmed punni ümber ja õrnalt pigista, kuni vedelik on väljas. Kosmeetik Renēe Rouleau ütleb, et kui tuleb natukene verd või läbipaistvat vedelikku, on see täiesti okei ja sellega tuleb arvestada. Kui su punn ei tee sinuga koostööd ka peale kolmandat proovimist erinevate nurkade alt, pole ta veel valmis sinu näolt lahkuma! Ära rohkem torgi ja proovi järgmine päev uuesti.

4. Kasuta kindlasti hooldusvahendit

Kui oled punni pigistamisega edukalt hakkama saanud, pane alati vistrikuvastast hoolduskreemi, et vältida mistahes punetust või nakkust.
Keskmine hinnaklass taolistel kreemidel on 10-18 eurot, mida saad soetada nii apteekidest kui ka kosmeetikapoodidest.