Nad ei vaja palju D-vitamiini

Euroopa kliimas elavad punapead on võimelised märksa enam ise tootma organismile vajalikku D-vitamiini, mis tähendab, et kui nad päikese kätte astuvad, toodavad nad seda kiiremini ja rohkem kui teiste juuksevärvide kandjad. See annab neile eelise kauem elada, sest D-vitamiini puudus võib kaasa tuua diabeedi ja artriidi.

Nad on temperatuuritundlikumad

Nad tajuvad temepratuurimuudatusi tugevamalt kui teised. Louisville'i ülikooli uuringus selgus, et punapeageen MC1R muudab selle kandjate temepratuuritundlikkuse taju üliaktiivseks. Kui kuuled punapäid reageerimas liiga külmale või liiga kuumale liiga sageli, siis tea, et see on geneetiline!

Nad taluvad paremini valu

McGilli ülikooli uuring näitas, et paljud punapead on võimelised taluma kuni 25% enam valu, võrreldes teise juuksevärviga naistega. Ka Oslo ülikool on seda kinnitanud, tehes uuringu, kus selgus et nõelaga torgates tunnevad punapead vähem valu.

Mitte kõik pole helda nahaga

Paljud arvavad, et punapead on kõik ka heledanahksed, aga see pole nii! Loomulikke punapäid leidub ka Paapua Uus-Guineas ning näiteks Maroccos. Hawaiil on aga punapeade kohta lausa oma sõna - ehu - mis viitab nende pärinevusele tulejumalast.