Neil on vahe

Antiperspirandid vähendavad higi tootlust, deodorandid vähendavad lõhna. Enamik antiperspirante sisaldab alumiiniumsoolasid ning aineid, mis higinäärmetest eralduvaid lõhnamolekule seovad, pannes n-ö punni näärmetele ette. Deodorandid on aga pindmiste ainetega aroomid, mis neutraliseerivad või maskeerivad eristuvaid lõhnaosakesi. Nende eesmärk ei ole kaenlaaluseid kuiva, vaid lõhnavabana hoida.

Vale aeg

Pead olema tähelepanelik, eriti alkoholisisaldusega deodoranti või antiperspiranti kasutades, et ei kannaks seda nahale kohe pärast raseerimist, sest see võib põhjustada hellaks muudetud nahal ärritust. Tegelikult ei tasu seda kanda ka niiskele nahale - antiperspirandid teevad oma tööd kõige efektiivsemalt, kui kannad need kuivale ja puhtale nahale.

Õige aeg

Vastupidiselt arvamusele, et deodoranti tuleks kanda nahale hommikul, on tegelikult nii deodorant kui antiperspirant kõige efektiivsemad, kui kannad need nahale õhtul, kui su higinäärmed ei ole väga aktiivsed. Parim aeg on õhtul pärast pesu, kui oled nahal lasknud jahtuda ning õrnalt kaenlaaluse kuivaks tupsutanud rätikuga. Kordame veel üle: kuiv ja puhas nahk on parim pinnas higivastaste vahendite efektiivseks tööks.

Kui soovid värsket lõhnapilve, mis nendega kaasneb, võid ka hommikul veel neid panna, ent see on pigem mugavuse küsimus, mitte kaitset puudutav juba.

Nahatüüp

Nii nagu on näonaha ning juuksetüüp inimeseti erinev, on ka kaenlaaluse nahk erinev. Sa peaksid oma kaenlaaluse naha eest hoolitsema samamoodi kui keha või näo eest. On neid antiperspirante, mis sisaldavad niisutavaid osakesi, on spreisid ning geele, milles palju alkoholi, mis tundlikku nahka võib ärritada ning neid, mille tugevad lõhnaosakesed ärritavalt mõjuvad. Kui oled tundliku näonahaga või eriti valik kehakreemide osas, on ilmselt sama vastuvõtlik ärritajatele ka su õrn kaenlaalune piirkond: kui tunned mistahes ebamugavust deodoranti või antiperspiranti kasutades, tea, et ilmselt peaksid veidi enam tähelepanu pöörama ka deodorandi ning antiperspirandi koostisosadele.

Ka looduslik kaitseb

Kui arvad, et miski looduslik ei suuda sind kaitsta, siis eksid. Kerge ja keskmise higieritusega inimesed võivad abi leida kristalldeodorantidest ning looduspoodides müüdavatest alternatiividest. Need võivad osutuda paljudel juhtudel isegi efektiivsemaks, kui keemilised sugulased supermarketiriiulil.