Järgud pole vaenlased

Kui arvad, et õhukeste juuste järku lõikamine niigi väheseid karvu veel vähesemaks visuaalselt muudab, eksid sa. Sujuvad järgud võtavad raskust vähemaks, mis õhukesed juuksed luduks muudavad ning annab neile paljuihaldatud tekstuuri.

Palsam ei pruugi olla sõber

Õhukeste juuste omanikud võiksid proovida palsamist loobumist, sest selle eesmärk on karva siluda. Kui su juuksed tunduvad palsamist loobumiseks liiga kuivad, kanna seda pead pestes vaid väikeses koguses otstele, mitte tervele juuksepikkusele. Õhukeste juuste omanikud võiksid ka loobuda sissejäetavatest palsamitest.

Siidine pole alati parim

Ei ole nii, et sulgpehmed ja siidised juuksed on ülim eesmärk. Õhukeste juuste puhul võib teatav karedus hoopis olla võtmeks, et need paremini hoiaksid ja paksemad tunduksid. Ole ettevaatlik kõiksugu siluvate õlide, vahade, maskide ja viimistlustoodetega, mis juukseid raskemaks tehes need ludusse kisuvad, kuigi pehmemaks tõesti muudavad.

Pikkus pole tähtsaim

Uskudes, et pikemad karvad = rohkem juukseid, tea, et tegelikult on õhukesed juuksed kahjustustele avatumad ja teatud pikkusest alates enam murdununa head väja ei näe. Küsi oma juuksurilt, millises pikkuses näeksid sinu juuksed veel head välja.

Kuumus ei ole kohutav

Paljud väidavad, et kuuma tuleks juustest eemale hoida maksimaalselt, ent volüümi neile muul moel lisada ei saa ning alati pole see halvim. Fööni soojus muudab juuksekarva kihid avatumaks, nii et kiharad näevad välja paksemad. Eriti hästi toimib õhukeste juuste puhul pea alaspidi föönitamine, mis ludus kiharaid kohevamaks teeb.

Allikas: Readers Digest