Alljärgnevalt jagab Põldvere soovitusi, mida ise ära teha selleks, et värvitud kiharate ilu ja sära säiliks veelgi pikemalt.

Kasuta spetsiaalseid vahendeid

Värvitud juuksed vajavad erilist hoolitsust ja tähelepanu, seega kindlasti tasub investeerida õigetesse spetsiaalselt värvitud juustele mõeldud toodetesse, mis aitavad juuksevärvi säilitada ja hoiavad juukseid pikemalt tervena. Kui eksperimenteerid pidevalt uute ja julgete juuksetoonidega, siis tasub kindlasti kiigata nende toodete poole, mis annavad juustele sära, kohevust ja elujõudu.

Pese harvem

Üks põhjus, miks juuksevärv tuhmub on juuste liiga tihe pesemine. Siit ka lihtne lahendus – pese juukseid võimalikult harva. Pese pead kaks või kolm korda nädalas, aga mitte tihemini kui üle päeva, et juustes saaks säilida nende loomulik niiskustasakaal. Juuste harvem pesemine hoiab lisaks värvile neid ka kauem tervena.

Väldi kuuma vett

Kuuma veega avaneb juukse kutiikul ehk juuksekarva välimine kiht ja vesi uhub šampoonitamise ja palsami kasutamisega värvi juustest kiiremini välja. Seepärast šampoonita leige veega ja pese palsam juustest välja külma veega. Soe vesi aitab šampooni ja palsami toimeainetel juustes mõjule pääseda, külm vesi peapesu lõpus aga kinnitab juustesse palsamist saadud niiskuse, mis aitab ära hoida juuksevärvi tuhmumise.

Kasuta alati palsamit

Pärast šampoonitamist tuleb kindlasti kasutada värvitud juustele mõeldud palsamit, mille niisutus teeb juuksevärvi säravaks ja ühtlasemaks. Isegi, kui sul on terved ja tugevad juuksed, tasub palsamit kasutada kuivadel ja kahjustunud juusteotstel, kuhu loomulik rasu ei ulatu. Palsami kasutamist alusta kõrvade tagant ja masseeri see kuni juusteotsteni välja.

Vähenda kuumtöötlemist

Värvitud juuksed on välistele kahjustustele vastuvõtlikumad ja seepärast tasub fööni, lokitangide ja sirgendajate kasutamist vältida nii palju kui võimalik. Kui soovid siiski juukseid kuumtöödelda, tuleb kindlasti kasutada kuumakaitset. Juuste föönitamisel vali kuivatamiseks jahedam õhk või eelista kõige madalamat kuumust.