Nõu annab Nicole Moleti, PopSugar Beauty meikar.

Asendad tavalise niisutava kreemiga silmakreemi

Silmaümbrus on su näo ainus osa, kus ei ole rasunäärmeid ja just seepärast ongi miljoneid ilutooteid, mis eraldi just silmaümbrusele mõeldud. Ei ole katastroof, kui tavalist näokreemi sinnagi kannad, ent olulist niisutavat kasu sa sellest ei saa."Kannan oma klientide näole silmakreemi või -seerumit kahel põhjusel: esiteks, kuna siis on peitekreemi parem peale kanda ja teiseks seepärast, et keegi oma silmaümbrusele teenitud armastust ja hoolt ise ei paku," selgitab Moleti

Paned peitekreemi esimesena

"Professionaalse meikarina tean omast käest, et pean liiga sageli hakkama seda pärast muu silmameigi tegemist siis parandama: kukkuv lauvärvipuru ja muud vahenditejäägid võivad kergelt tehtud peitepüüdlused untsu keerata," soovitab Moleti peitmise jätta hoopis viimaseks.

Nii saad mugavamalt puhastada muu meigi tegemisel tekkiva üleliigse ning võimaldad peitjates sisalduvatel osakestel teha enim oma tööd õigesti - peegeldada valgust, ilma et puuder ja puuderkreem selle peale kantuna efekti vähendama hakkaks.

Kasutad jumestuskreemi silma all

Tundub loomulik hajutada jumestuskreemi kõikjale, ka silme alla, ent olenevalt kreemi eesmärgist - anda sära või matistada - ei aita see siiski kuidagi kaasa su tumedate silmaaluste peitmisele.

Selles pole midagi halba, kui seda teed, aga võid selle ka vahele jätta ja kasutada korrektorit ja/või peitjat vaid. "Ka väga tumedate silmaaluste puhul toimin ma järgmiselt: seerum/kreem, siis korrektor ja siis peitja. Jumestuskreem oleks vaid ebavajalik kiht nende vahel," selgitab Moleti.

Kasutad kuiva peitekreemi

Kõik peitjad ei ole võrdsete eesmärkide ega tulemustega ja kui leiad ka selle täiuslikult katva, siis tegelikkuses koguneb see sageli silmaalustesse kortsukestesse, on matt ja veidi kiskuv. Kui seda on ka sinuga juhtunud, on see märk sellest, et peitja on liiga kuiva tekstuuriga ning vajaksid vedelamat, mis sulandub sujuvalt.

Sa ei kasuta korrektorit

Mõne inimese puhul piisab, kui ta kasutab kerget peitjat ja näebki juba imeline välja, ent kui sa pole üks neist, on aeg ehk korrektor ka oma iluarsenali võtta.

"Sageli, kui sellest oma klientidele räägin, punnivad nad vastu, et ei taha veel üht lisategevust oma niigi kiiresse hommikusse, kui aga näitan neile tulemust, on nad valmis selle aja näpistama, et märkimisväärselt puhanum hoobilt välja näha," sõnab Moleti. Oranžid ja virsikutoonid neutraliseerivad sinakas-lillakaid toone nahal ja peitekreem katab selle ala pärast palju kiiremini ja paremini veel omakorda.

Kasutad liiga heledat peitjat

Inimesed haaravad sageli liiga heleda peitja järele, arvates et tumedamad muudavad tumedad silmaalused veel silmatorkavamaks. Tegelikult tähendab tumedam peitjatoon aga, et neis on sageli lihtsalt enam oranžikaid pigmente, mis sinakat nahka neutraliseerivad ja jume hetkega puhanuks ja elusaks muudavad.

Kui valid liiga heleda, on lõpptulemus hoopis liialt hallikas-arusaamatu või mis veel hullem, heledalt rõngastatud.