1.

"Alati eemalda meik," loetleb tähtsaima tegevuse õhtuses nahahoolduses kosmeetik Christine Choi lehel Readers Digest. Isegi süütuna tunduv ripsmetušš hõõrdub öö jooksul näonahapooridesse ja kandub näole mujalegi, tuues kaasa ummistunud pooridega kaasnevaid punne ja nahaärritusi.

2.

Kui eemaldad meigi ja päeva jooksul kogunenud mustuse, hõõru vahendit näonahale hellalt sõrmeotste või pehme pesurätiga. Eesmärgiks on eemaldada poore ummistavad meigiosakesed, ent jätta nahale loomulik kaitsev ning niisutav rasukiht siiski alles. Kui nahale liiga jõuliselt lähened või liiga karme puhastajaid liiga sageli kasutad, muudad naha vastuvõtlikuks välistele ärritajatele, mis kergelt probleeme kaasa tuua võib.

3.

Kui sul on kuiv nahk, ei peaks sa kasutama samu tooteid, mis rasuse nahaga inimesed. "Teades oma nahatüüpi saad valida sobiva puhastaja, mis selle väljanäegmist parandada aitab," sõnab nahaarst Joshua Fox. “Et vältida soovitule vastupidiseid toimeid, pead teadma, millised ained sinu nahatüübile vajalikud on." Kui sa ei ole oma nahatüübis kindel, tee üks visiit kosmeetiku või nahaarsti juurde või proovi esmalt hoopis seda: Kuiv, rasune või kombineeritud: kuidas selgeks teha oma nahatüüp?

4.

Retinool on aine, mida soovitatakse vananemismärkide ilmingute aeglustamiseks ning naha taastamiseks. See aitab kaasa kollageeni tootmisele ning vähendab selle lagunemist, soovitab nahaarst Mona Gohara. Et aga ülekuivatamist vältida, ära kasuta retinooli enam kui hernetera jagu. "Ka peptiididega kreemid aitavad vananemist peatada ning ennetada. Ühtlasi soovitan lisada silmakreemi oma igapäevasesse meigiarsenali, sest silmaümbruse nahk on kõige õhem ja tundlikum ning just seal ilmnevad esmased kortsukesed esimesena, soovitab raamatuautor ning nahateaduste professori vanemassistent Debra Jaliman.

5.

Sisemine niisutus on järgmine oluline asi, mille eest hea nahaga inimesed hoolitsevad. Veendu, et jood klaasi vett enne uinumist, eriti, kui oled alkoholi tarbinud.

6.

Unemask peale! Ja mitte see, mille valguskartlikult silme ette tõmbad, vaid hoopis samanimeline geel või kreem, mis sinu uneajal oma tööd vaikselt teeb. Aitab värske välja näha ka siis, kui alkohol või vähesed unetunnid sisemiselt laastamas veidi on. Kui terve öö toimivat unemaski ei soovi, leia mõni värskendav või säraandev soodne kangasmask, millest nahka jäävad ained toimetavad kogu öö tasapisi edasi. Boonusega iluuni tagatud!

7.

"Vere kortisoolitase tõuseb, kui inimene ei saa piisavalt und ning see loob nahale punetuse-paistetuse eelseisundi, mis kergesti iga ärritaja peale seejärel välja lööb, kui alla kaheksa tunni puhkad," loeb iluune tähtsuse osas sõnad peale Jaliman.

8.

Selili magamine aitab näost vett välja viia ning hommikune paistetus pole seega nii kerge tekkima. Lisaks aitab see padja tekitatud unekortsude vastu, mida hommikul muu kui ajaga siluda võimalik pole. "Kui oled kõhulimagaja, kasuta siidist või satiinist padjapüüri, mis ennetab väikeste kortsukeste teket. Hoidu karmist puuvillast," soovitab Dr Gohara.