1. Veekindel ripsmetušš

Veekindlad tooted on sinu sõbrad, kui oled kevadel pidevalt vesiste silmadega. Pea igal suuremal firmal on sinu lemmiktušist ka veekindel versioon olemas, mida kui mitte iga päev, siis rohkem looduses olles just kasutada sobib.

Kui sa päris veekindlat ripsmetušši näiteks ei soovi, leia mõni, mis tõesti eemaldub vaid teatud veetemperatuuril ja muul juhul silmil püsib. Näiteks Sensai Mascara 38ºC ripsmetušš, mis muul juhul paigal on, ent 38-kraadise veega kergesti eemaldub.

2. Väldi lainerit ja silmapliiatsit

Kuigi on olemas veekindlad lainerid ning silmapliiatsid, võivad aktiivsema hõõrumisega need siiski panda-efekti tekitada. Loobu neist ning kasuta parem silmade rõhutamiseks hoopis maalähedast tooni lauvärvi, mis ka laiali minnes silmnähtavalt jumestust ei riku, ent pilgle sügavust ja värskust annavad ning hoolitsetud ilme loovad. Jälgi kindlasti ka koostist ja leia selline, mis ei pudene, sest ka lendlevad lauvärvioskesed võivad omajagu sügelust lisada niigi hellade silmade ümbruses.

3. Peitekreem on su sõber

Selleks, et punetust varjata, pead teadma, et seda aitab neutraliseerida roheline. Nina punasuse vältimiseks otsi rohkeas peitekreem/pulk või meigialuskreem, mil rohkeaid pigmente, kui sageli just punetavad piirkonnad mureks ja kasuta seda enne jumestuskreemi pealekandmist.

4. Paistetus alla, meik peale

Paistes silmade ümber olevaid tumedaid rõngaid on sootuks raskem peita, seega oleks hea, kui enne jumestamist paistetuse alla saaksid. 5-10 minutit silme all jääkotikest või midagi jahedat hodes hoiad kokku aega, mis muidu täpsele peitetööle keerukas turses piirkonnas kuluks. On ka jahutavaid silmameigi aluskreeme, mis sama tööd teevad. Ehk peaksid mõnd sellist kaaluma?

5. Kontuuri paistetus ära

Kui su paistetus siiski ei taandu, kasuta näiteks matti keskmist tooni pruuni lauvärvi kontuurimiseks, kandes seda laule ning ripsmepiirile, mis visuaalselt paistetanud silmad taas vaatamisväärseks muudab. Kui su nina on aga nuuskamisest veidi tursunud, kanna nina ja ka ninasõõrmete väliskülgedele, mis kõige enam paistes ja punetavad, veidi päikesepuudrit, et kerge kontuuriga nina optiliselt kitsamaks teha.


Allikas: Allure