Tekst: Mari Kukk

Angeelika, kes on taas enda jaoks trennimaailma avastanud, tõdeb, et enim meeldivad talle jooga, pilates ja body pump, ent treeningklubitagi hoiab ta end vormis, käies kõndimas. “Oi kui head mõtted ja milline energia sellest tuleb!” õhkab ta ja räägib, et 12 kilomeetrit maha käia pole tema jaoks mingi katsumus.

Angeelika tunnistab, et tal ei ole mingeid salajasi nippe, kuidas hea välja näha. “Iluprotseduuritaja ma ei ole.” Kord kuus käib ta kosmeetikus, maniküüris-pediküüris ja kaelalihaste pingeid lahendamas massööri juures. “Püüan tekitada omale hea enesetunde ja tunnetan kuidagi ära, mida peaksin oma keha ja vaimuga tegema, et oleks mõnus olla.”

Mõtisklustega neiupõlve minnes ei tule talle meelde erilisi möödapanekuid, kuid keemilised lokid olid temagi juustes, sest nii oli ju moes. “Ega ma õnnelik olnud,” möönab Angeelika, kes oli 13, kui lokid pähe sai. “Täitsa afro oli. Juuksur vaatas mind ja ütles: “Oi, sa näed välja nagu valge neeger.” See aeg tuli mul lihtsalt üle elada, ega midagi ei olnud parata. Mu ajalooõpetaja Rein Helme, kellele miskipärast pidevalt pinnuks silmas olin, ütles: “Hm, Kang on elektrilöögi saanud.” Ma lahvatasin näost punaseks ja tahtsin maa alla vajuda.”

Enne pulmi, mis toimusid 2016. aasta augustis, lasi Angeelika juuksed maha lõigata, et vabaneda muredest, mis on talletunud aja jooksul: "Öeldakse ju, et emotsioonid jäävad juustesse.”

Angeelikale on juukseteema oluline, sest väiksena oli tal terviseprobleemide tõttu kaks karva kolmes reas. “Juuksed aeti maha ja pidin rätiga käima. Narriti ja mul oli ebamugav. Kodus panin sukkpüksid pähe ja kujutlesin, kuidas mul on uhked poolde selga juuksed,” räägib ta valusast kogemusest nooruses avameelselt.

Angeelika näib väga kaunite näojoontega ja nii sileda nahaga, et tekib küsimus, kas ta on lasknud end kohendada. "Ei ole," ütleb ta, lisades: "BDR-protseduur on ainuke, mida käin regulaarselt tegemas, see teeb nahaga imet."

* BDR - Beauty Defect Repaire on komplekshooldus, kus kliendi naha seisund ja välimus paranevad erakordselt kiiresti. Hoolduse tulemusel paranevad kõik naha elutähtsad funktsioonid, nahk pinguldub, kortsud taanduvad, nahk saab tagasi elujõu ja sära. Olenevalt naha probleemidest kasutatakse hoolduses erinevaid etappe: happekoorimine, mikrolihvimine, mesoteraapia, tava- ja valgusmaskid.

"Ma kusjuures küsisin oma kosmeetikult, kas oleks aeg süste teha, olen ju 47-aastane, aga ta teatas, et ei ole ning nii see ongi jäänud. Kuni saab ilma, on hea. Ma ei välista süste tulevikus. See aeg võib tulla, sest kui ma ikka vaatan peeglisse ja mõtlen, et ma ei ole üldse rahul, siis ma võtan selles suhtes midagi ka ette.”

Pikemalt loe Angeelika Kangist värskest Naistelehest või digi.naisteleht.ee