Kuigi Dr Lee pigistab, lõikab lahti ja ravib oma kanalil tsüste ja punne ning tühjendab ummistunud poore, soovitab ta tavainimesel enda omasi mitte puutuda ja jätta see töö proffidele, vahendab Daily Mail.

"Ärge pigistage oma punne - on oht, et tekib põletik," hoiatab ta. "Kui seda siiski teha otsustad, on selleks olemas õige aeg - siis, kui punnile on tekkinud n-ö pea," selgitab ta, et lihtsalt punase tekkiva laigu näppimine on halvim, mida teha saad, ent kui näed juba otsa või pead (mäda ja vedelikku täis punni keskosa), on see äärmuslikel juhtudel lubatud.

"Täiskasvanu aknega on nii, et see on seotud hormoonidega ja seepärast esineb seda sagedamini naistel teatud ajal tsükli jooksul," selgitab ta ning lisab, et stressil on selle väljendumises oluline roll mängida. Ka menüü mõjutab seda, ent mitte nii palju - ma ütlen alati, et pitsa ei tekita punne, kuni sa seda endale näkku ei määri."

Lee sõnul ei mängi täiskasvanu akne avaldumises olulist rolli ei veejoomine, veganlus ega gluteenivabadus - "Muidugi on hea juua vett, aga kui juba tekkib vedelikupuudus, tekitab suurenenud veejoomine vaid sagedasemaid WC külastusi, ei enamat."
Dr Lee soovitab Aczone kreeme ning neid, milles on bensoüülperoksiidi, mis aitab võidelda punaseid põletikukoldeid tekitavate bakteritega.

Üks suurim viga, mida naised teevad, on tema sõnul ka liiga sage näopesemine. "Jah, sa pead oma nahka hoidma puhtana, aga ära koori ega pese liialt. Inimesed pesevad oma nägu sageli, arvates et mustpead ja valgepead tekiva mustusest," selgitab ta, ent see pole nii.

Inimesed võivad ka kergesti tooteid üle kasutada, hoiatab ta, et kui näiteks kõik nahahooldusasjad on aknega võitluseks, on seda palju, mis palju. "Parim on oma nahka päeva lõpus puhastada, et mustus ja higi maha pesta, aga ei ole vaja palju enamat."

Veel üks viga, mida inimesed tema sõnul teevad, on see, et nad näpivad oma punne ja vinne. "Ma tean omast kogemusest, et nende mittekatsumine on raske, aga tegelikkuses on see nahale halb ja võib kaasa tuua pikaajalisi kahjustusi."

"Minu parim nõuanne on: kui oled kodus üksi ja kedagi külla ei oota, pane neile plaaster peale, et näppe eemal hoida. Või siis vinnikreem ja ära puutu neid!" soovitab Lee.

Siin on üks leebemapoolne video algajatele ehk neile, kes pole veel kindlad, kuidas sellistesse eelpool kirjeldatud videotesse suhtuda: