Aja ja rahasäästlik

Kui varasemalt sai fotoepilatsiooni teostada vaid ilusalongis, siis nüüd saab seda teha oluliselt mugavamalt ka kodustes tingimustes. “Fotoepilaatori kasutamine kodus on täpselt sama efektiivne kui salongihooldus, mistõttu on epilaatori hind lõppkokkuvõttes palju odavam kui iga mõne aja tagant salongis käimine,” tõdes Kohv. “Kuna fotoepilaator teenib sind kuni 20 aastat, pole sellest soodsamat karvaeemaldusvahendit võimalik leida,” lisas ta.

Kuidas see toimib?

Fotoepilatsiooni teostamiseks tuleb kasutada Intense Pulsed Light (IPL) valgustehnoloogiaga fotoepilaatorit, mis rakendab karvajuurele õrnu valgusimpulsse, mille tagajärjel langevad karvad välja loomulikul teel ja karvade taaskasv pidurdub. “Erinevalt raseerimisest, epileerimisest, depileerimisest ja karvaeemalduskreemidest ei ärrita fotoepilaatori kasutamine nahka, mida kinnitavad ka nahaarstide läbiviidud katsed. See teeb fotoepileerimisest ühe ohutuima viisi soovimatute karvade eemaldamiseks,” tõdes Philips Lumea Eesti esindaja Gerli Kohv. Kuna fotoepilaatori kasutamisega karvade taaskasv pidurdub, saab karvavaba tulemust nautida kuni kaks kuud.

Mitte ainult jalgadele

Fotoepilaatori tehnoloogiat on testitud juba 25 aastat, mistõttu on seda ohutu kasutada kõikidel kehaosadel, sealhulgas jalgadel, kaenlaalustel, bikiinipiirkonnas, kõhul, kätel, ülahuulel, lõual ja põskedel. “Fotoepilaatoriga on üldiselt kaasas eraldi otsikud kaenlaalustele, bikiinipiirkonnale ja näole, mis muudab karvaeemalduse sujuvamaks ka keerulisematelt kehapiirkondadelt,” ütles Kohv. 

Lihtne kasutada

“Kuna fotoepilaatori eesmärk on soovimatute karvade juuri pärssida, tuleb enne selle kasutamist töödeldavad kehapiirkonnad raseerida, et jõuda juurtele võimalikult lähedale,” sõnas Philipsi esindaja. Enne kasutamist tuleb fotoepilaatoril valida lähtuvalt nahavärvist õige režiim ning seejärel saabki soovimatuid kehakarvu eemaldama hakata. Selleks tuleb fotoepilaatorit hoida naha suhtes 90-kraadise nurga all ning aeglaselt masinat mööda nahka edasi tõmmata. Seejuures ei kulu fotoepileerimiseks oluliselt aega. “Kaenlaaluste töötlemiseks kulub kokku 1,5 minutit ja säärte jaoks 15 minutit. Arvestades, et keskmiselt pidurdub fotoepilaatori kasutamisel karvakasv kuni kaheksaks nädalaks, on see päris kiire protseduur,” tõi Kohv esile.

Vastunäidustused

Kuigi fotoepilaatori tehnoloogiat tuntakse juba 25 aastat ning nahaarstid pole katseosalistel kõrvaltoimeid täheldanud, ei ole uuritud fotoepilatsiooni mõju rasedatele ja imetavatele naistele, mistõttu ei soovitata neil fotoepilaatorit kasutada. Lisaks ei sobi fotoepilatsioon punaste, heleblondide, valgete ja hallide kehakarvade ning väga tumeda naha korral, kuna sellisel juhul on karvade värvi ja nahatooni vahel liiga suur kontrast, mis ei lase fotoefektil toimida. Kõigil teistel soovitab Kohv aga karvaeemaldusel kindlasti eelistada fotoepilaatorit. “Fotoepilatsioon on vaat et kõige enam kontrollitud viis soovimatute karvade eemaldamiseks ja isegi nahaarstid soovitavad seda,” tõdes Kohv, lisades, et hinna ja kvaliteedi suhtes paremat karvaeemaldusmeetodit pole. “Muude vahenditega nõnda pikalt karvavaba olekut nautida ei saa,” kinnitas naine.