Tekst: Reet Härmat

“Kookosõli ja kookosrasv on sageli kasutusel sünonüümidena. Temperatuuri tõustes hakkab kookosrasv pehmenema, kuni muutub läbipaistvaks õliks. Lisaks toidutegemisele on sellest kasu ka iluvaldkonnas.

Kookosõli sobib kõikidele nahatüüpidele, eriti hästi aga kuivemale nahale igapäevaseks niisutuseks. See kaitseb põletiku eest, leevendab psoriaasi, ekseemi ja dermatiiti. Rasedatel soovitatakse kasutada õli striiade ehk venitusarmide vältimiseks. Seda tuleks kanda nahale kohe pärast pesemist, sest siis imendub õli kõige paremini. Ka kiharatele teeb kookos pai. Kookosõlist võib leida abi kõõma ja lõhenenud juukseotste puhul. Maskiks määri kookosõli juustesse, alustades juurtest ja liikudes otste poole. Lase õlil 5 minutit toimida ning loputa seejärel sooja veega maha.

Epp Kärsini lemmik on Amare Luna rafineeritud kookosõli. “See on number 1 toode minu magamistoas! Libestid rikuvad naise mikrofloorat, Amare Luna kookosõli see­eest on siidine, sulab kiirelt ega jäta tükke.” Epp räägib, et kookosõli sobib ideaalselt rinna­, üld­, yoni- ja lingam- massaažiks. “Samuti võib seda kasutada vahekorra ajal. Mina sellest enam ei loobu!”

Lisaks armurõõmude nautimisele leiab ta kookosõlist abi ka juuksemaski ning näomassaaži tehes, kokates ja küpsetades. “Sügisel, kui algab kütmisperiood, panen seda enne uinumist ninasõõrmetesse – see hoiab limaskesta niisutatuna. Ka huuled määrin paksult sisse. Soovitan proovida. Kookosõli on 100% looduslik ja mingit ohtu endast ei kujuta, pigem võib jääda sellest sõltuvusse.”

TEE ISE:

Hambapasta valmistamiseks võta viis supilusikatäit külmpressitud kookosõli, sama palju söögisoodat ning 10–25 tilka eeterlikku õli, näiteks piparmündi­, salvei­ või sidruniõli. Sega koostisosad ja hakka kasutama.

Meigieemalduspadjakeste tegemiseks sulata õli vedelaks, kasta vatipadjad selle sisse ja lase neil seejärel kuivada. Masseeri padjakestega
nahka ning loputa nägu veega.

PROOVI KA:

Green Nature’ kookosõli väga
kuivale nahale 6.10
Signe Seepide jalajahutaja
Kookosmünt 11.99
Palmer’si kookose kehakreem
Coconut Oil Body Cream 10.99
Amare Luna kookosõli 6.90
Ecodenta orgaaniline hambapasta Certified Organic Anti-Plaque Toothpaste 9.90
Dr. Organicu kookosõlideodorant Organic Virgin Coconut Oil Deodorant 8.90