Pediküür on kosmeetiline ravi

Kosmeetik Kalli Kuusik tõdeb, et enim hakatakse tähelepanu pöörama jalahoolitsusele alles suve hakul, kuid tegelikkuses vajaksid kõige töökamad kehaosad märksa tihemini hoolitsust. “Pediküür on kosmeetiline ravi jalgadele, et hoida neid tervena, samuti küünehaigustest priina ja sellise profülaktilise raviga tuleks tegeleda aastaringselt. Paraku näen tihti enda töös, et jalad vajuvad unustusse pea pooleks aastaks, nii on kannalõhed ja sissekasvanud varbaküüned kiired mured tekkima ning võivad vajada lisaks kosmeetilisele ravile juba meditsiinilist sekkumist.”

Kui tihti ja miks peaks salongis pediküüris käima?

Heaks intervalliks on kord kuus käia professionaali juures, kes vastavalt jalgade olukorrale teeb põhjaliku hoolduse küünenahkadele, küüntele ja nahapaksenditele. Usinad, kes teevad ka kodus pediküüri, ei pea küll igakuiselt salongis hoolduses käima, kuid salongis, kus on kindlasti kodustest tõhusamad vahendid, tasuks käia ikkagi mõne kuu tagant. Ka on oluline suvehooaja välisel ajal käia pediküüris juba seetõttu, et hoida suvel saavutatud head jalahoolduse tulemust.

Kuusik toob ka välja, et talvine jalahooldus on ehk isegi olulisem kui suvine, sest jalad on pidevalt kinnistesse jalatsitesse suletud, nad ei hinga ning igasuguse hoolduseta on kiire tulema olukord, kus professionaalne salongihooldus ei aita ning abi tuleb otsida meditsiinilt. Samuti õhutab Kuusik kõiki naisi pöörama tähelepanu ka elukaaslase jalgadele, et ka nemad tegeleksid enda jalgade hooldamisega.

Professionaalne pediküür soodustab und ja vähendab valusid

Millele võib olla mõeldakse vähe, kuid mida ilutegija välja tõi, on massaaž. Iga pediküüri juures teeb professionaal ka massaaži, mis puudutab jalas neid punkte, mis soodustavad head und, vähendavad füüsilist valu ja ka ärevust. “Korralikult hooldatud jalad mõjuvad igaühele meist enesekindluse allikana ka siis, kui jalatallad võiksid olla viimased, mida meie juures märgatakse. Viskan õhku küsimuse, millele mõelda: kas mõistlik oleks igas kuus investeerida enda emotsionaalsesse heaollu ja jalgade tervisesse mõnikümmend eurot või tuleks oodata kuni olukord on sealmaal, kus raviarvete katmiseks on kulutused kordades kõrgemad, kutsub ilutegija Kalli Kuusik kõiki üles pöörama senisest oluliselt suuremat tähelepanu jalgade hügieenile.