Tekst: Merje Merdik

Anita Porila ning Tiina Leesik, kes vastutavad kogu Evestuse "Welcome to my World" lava-look'i loomise eest, tõdevad, et salvestuspäeval sujus kõik juba kenasti, sest nad on paar korda saanud planeeritud välimuse loomist juba ka harjutada nii proovipäevadel kui Evestuse muusikavideo tegemisel. Kogu lavavälimuse ja bändi stilistka eest vastutab Grete Laus, grimeerijad on pigem töökäed, kel piltide ja kirjeldatu põhjal tuleb luua soovitu.

Meik, mis suurem kui elu

Naised tõdevad, et drag-queenide välimusele kulunud kivide arvu nad ei tea: "12 või 14 kummagi mehe peal. Panime palju mahub," selgitavad nad ja lisavad, et värvilised efektiripsmed, mis on suuremad kui elu, pärinevad ProKosmeetika kauplusest, kus sedalaadi erilist ilu ohtralt leidub.

Nad tõdevad kui ühest suust, et dragi puhul on tähtis glamuur ja nähtavus: meik peab olema suurem kui elu. "See peab olema nähtav. Vint peale." Samas tõdevad nad, et see on ilusa ja koleda piiripeal kõndimine: "Et tavaliselt ilus ei tohi olla, klassikalises pehmes naiselikus mõttes, kole ka mitte."

Mis on erisused mehele grimmi tegemises? "Meeste puhul pole kummalgi dragi kulmud seal, kus neil tegelikult. Kulmud on peidetud, uued on joonistatud," räägivad nad oma põnevast päevast. "Habemetüügastega ja sinaka lõua neutraliseerin oranžiga, siis alles jumestuskreem. Näost tuleb teha lõuend, millele joonistatakse peale. See tehtav ei lähtu isiklikust ilust, sa küll arvestad näo omapärasid, aga samas kaotad kõik. Kui teed jumestust naisele ja püüad leida nurgad, millele tõmmata tähelepanu, siis dragide puhul on eesmärk lõuendile joonsitada pilt. Omapära kustutad."

Rolli sisseelamine

Grimeerijad näevad, kuidas meigikihiga muutuvad ka mehed: "Tooli istuvad kaks vagurat meest: tulevad taarudes, õlad laiali, istuvad jalad harkis, aga kui meik valmis, tõusevad, panevad jalad kokku ja lähevad tõmbavad kleidi selga ja kontsakingad jalga. Meie joonistame info näole ja nemad hakkavad vastavalt sellele oma käitumist korrigeerima juba.  Ta viib pildi vastavusse sisemise karakteriga. Kui kontakti pildi ja sisemuse vahel ei teki, võime meie nahast välja pugeda, ent tulutult. Suhtumise muutus toimub kohe, kui on tegemist artistliku loomusega."

Selline jõuline grimmikiht fikseeritakse fiksaatoriga samamoodi kui naiste puhul. "Päeva jooksul, mil salvestused ja proovid, saame vajadusel kohendada ka."

Kui suur on välimuse roll laulmises?

"Pange laulja ilma grimmita lavale," palub Annika kaasa mõelda. "Tal on raske laulda ja särada, kui ta nägu on tavamõistes pelmeen ees," selgitab ta.

"Kuna meil teles on ülekanne ja tele näitab pilti, siis on tähtis, et pilt oleks vastavuses looga, nii et sel on väga suur roll," sõnastab välimuse suure tähtsuse Leesik.

Jääme seda pilti ootama!

Veidi aimdust Eesti Laulu laval toimumahakkavast annab ka Evestuse värske video: