2. Kasuta kunstküünt. Vahel murdub küüs lausa nii ära, et seda ei saa lihtsal moel parandada. Seetõttu on hea varuks hoida mõned kunstküüned, mida on lihtne paigaldada. Kasuta seda seni, kuni küüs kasvab tagasi.

3. Geelküüned ja siidkate. Lõhenenud küüsi saab parandada siidpaberi ja läbipaistva lakiga. Küünelõhe tihendatakse läbipaistva lakiga ja peale seda asetatakse küünele tükike siidpaberit. See hoiab katkist kohta koos. Järgmiseks kantakse veel mitu kihti läbipaistvat lakki. Läbipaistva laki asemel võid kasutada ka geellakki.

4. Teekotimeetod. Tegemist on ühe kõige menukama küüneparandustrikiga. Lõika pisike kott teekotikesest ja aseta see katkisele küünele ning kanna pintslikesega küünele küüneliimi. Kui kõik on kuivanud, käi küüs viiliga üle ja värvi meelepärast tooni. Teekotimeetod vajab aga iga paar päeva tagant parandamist. Küll aga on see leidlik ja soodne.

5. Sädelev pulber. Tee katkine küüs küüneliimiga kokku ja pista sõrm sädeleva küünepulbriga täidetud purki. Oota, et küüneliim ära kuivaks ja kui vaja, kanna küünele veel liimi ja pista sõrm uuesti purki. Hiljem võid vajadusel ka küüneviili kasutada.

6. Kokkusobivus. Kui küüs murdub nii, et pead selle lühikeseks lõikama, siis võib-olla on mõistlik kõik küüned lõigata või viilida lühemaks, sest nii näeb tulemus ühtlane välja.

Kuna küüned puutuvad sageli kokku kätepesuseebiga, vee ja kemikaalidega, siis on mõistlik hoida küüsi alati niisutatuna ja lakituna. Nii ei murdu need nii kiiresti.

Allikas: cosmopolitan.com