Tekst: Merje Merdik

Kuna Heinroos on Tiiu juustega juba mitu aastat, tunneb ta neid hästi ning teab, mida need kannatavad ja mida mitte. "Tiiu on ennegi roosa olnud, siis blond ja siis jälle roosa," kirjeldab Heinroos Tiiu värvikat juukseteekonda. Aga kaua sellest roosast taas blondiks saamine võtab? "No ikka võtab palju aega, kuna Tiiu juuksed on värvitud Elumeni värvidega. See on väga tugeva pigmendiga ja mida rohkem sellega värvida, seda tugevamini see püsib," selgitab Heinroos, et ajutine lahendus Elumeniga värvimine kindlasti pole ning soovitab ühe õhtu efekti soovijail pigem mahapestavate spray-värvidega eksperimenteerida.

"Pastelsed ja hallikad, mis hetkel popid, ei püsi aga kaua, sest pigmenti on vähe," räägib Heinroos, kuidas heledad ja õrnad toonid ka rohkem hoolt nõuavad. "Juured kasvavad 4-6 nädalaga välja ja eks värskendamissagedus sõltub sellest, kui intensiivset värvi või tooni hoida soovid. Kirgas värv, nagu Tiiul, püsib kaua. Kuigi tal oli alles kuu tagasi värvitud, otsustasime enne Eesti Laulu  värskendada - ma nägin väljakasvu ja tahtsin, et kogu kombo oleks maksimum ikka laval."

Kuidas sündis üldse  Tiiu efektne lavajuukseidee?  "Ta andis oma visiooni, aga kuna tal olid õlgadeni juuksed, tegime pikemaks. Uurisin enne väga palju, millised lisajuuksed värvi kannatavad, kust värv maha ei tule ja millised kannatavad ka lokki, sest loomult on need sirged. Nipp on ka see, et viimistlustoodetega ei tohi pidevalt üle teha, sest muidu oleks ta õhtuseks salvestuseks väga määrdunud juustega, aga hetkel on kell 17 ja me oleme hommikul 8st selle soenguga olnud, vaid veidi kammiga kohendanud," kirjeldab ta Eesti Laulu salvestuspäeval Tiiu juustega seonduvat.

Pinteresti-juuksed

"Pinterest on hea tööriist, aga samas ka vaenlane, sest seal on värvid üle keeratud. Aga mulle pildid meeldivad, see annab inspiratsiooni ja selgitab inimese nägemust ja ma saan siis selles suunas juurde soovitada. Isegi, kui tuleb inimene ja ütleb mulle, tee, mis tahad, siis võtan pildid ette, kui hakkan rääkima mõtetest ja nõu andma, sest ka värve näevad inimesed erinevalt ," räägib Heinroos, et pildiga juuksurisse minek on kõige lihtsam ja selgem viis soove väljendada.

"Enne suuremaid muudatusi ja uusi kliente võttes algab kõik konsultatsioonist, mis võib võtta 15 minutit ja enamgi. Vahel broneerin lausa eraldi konsultatsiooni aja, kui suuremad värvimuutused on plaanis ning ei tea, kuidas juuksed reageerivad. Kui vaja, lõikan väikse proovisalgu isegi, mille peal testin värvi. Igal juuksel on ajalugu ja see käitub erinevalt. Üks asi, mida ma palun, on alati olla aus oma juuste ajaloo osas, " soovitab ta mainida ära ka kõige süütumana tunduvad värvimised ja tegemised.

Talvine soovitus

Niisutada. Mina ise armastan Goldwelli kiireid ühe minuti maske, kiire tempo juures - säh pähe, säuh maha. Kui käia saunas, võib aga maskitatud juuksed rätikusse keerata laval istumise ajaks ja saab lausa topelthoolduse. Või siis rätik ja mask peas koristada, et aega targasti kasutada!