Tekst: Lilit Kirss

Aasia ilustandardid on hele nahk, suured silmad, väike nina ja V-kujuline nägu. Anita sobib oma loomuliku iluga nendesse raamidesse, kuid mitte kõigil ei lähe nii hästi. Viimaste aastatega on kohalikus pildis näha tohutut ilulõikuste buumi, mis on saanud alguse Koreast. Souli tänavatel märkab paratamatult, et naised on kõik justkui ühe näo järgi loodud. Seal on lausa spetsiaalsed linnaosad, kus kahel pool tänavat meelitavad lahtiste ustega ilukliinikud, et patsiendid saaksid vajadusel spontaanselt kohe silmi või nina opereerida. Väike plaaster näos ei ole mitte tabu, vaid ehe, mida kantakse uhkusega. See näitab, et oled ennast värskelt kohendanud. Korea trend kogub tuure ka Hiinas.

„Olen töötanud ühes telesaates koos ideaalnaise välimusega Hiina laulja ja näitlejanna Fan Bingbingiga. Ta on kõige kuulsam Hiina naine, kes on poseerinud Itaalia Vogue kaanel, osaleb Hollywoodi filmides ja liigub ringi ihukaitsjate armeega. Kohalike jaoks võrdub tema välimus iluideaaliga. Hiinas on välimus oluline ka siis, kui sa töötad kohvikus. Pead olema alates 165 cm pikk, ilus. Kui meile on identiteet oluline, siis nemad tahavad olla sarnased, et ühiskond neid aktsepteeriks.“

Täna on Anita keeleoskus nii hea, et ta petab kohalikudki ära. Ja kui välimus tundub eksootiline, siis ilmselt arvatakse, et see on väga paljude operatsioonide tulemus!

Anitale meenub hiljutine lugu, mis paisus suureks skandaaliks. Nimelt asusid üks rikas Hiina mees ja piltilus Hiina naine lapsi tegema. Sündis aga üks koledam kui teine… Pärast uurimist selgus, et naine oli endale nii palju operatsioone teinud ja oli seetõttu hoopis teine inimene. Mees kaebas naise kohtusse!

Loe Anita põnevast elust lähemalt värskest Kroonikast või digi.kroonika.ee