Ka moelavadel hakkasid figureerima aina ekstravagantsemad ja tavapäratumad ilulahendused, kuid ka loomulikkus ei jäänud rõhutamata. Selle asemel, et lasta riietel võimust võtta, hakati tähelepanu pöörama tervikliku välimuse saavutamisele - iga romantilise kleidi või pungiliku jaki juurde kujundati ka vastav soeng ja meik. Ja nii sündiski kõige ekstravagantsemate ilutrendide hord, mida 2017. aasta meile pakkus! Nüüd jääb üle ainult oodata ja vaadata, kas 2018. aasta nendele saavutustele vastu astuda võid neid ületada suudab...

Siin on meenutamiseks kõige meeldejäävamad iluhetked möödunud 12 kuu moelavadelt:

Ümaraotsaline lainerijoon

Kõik, kellel laineritõmbamine veel päris käpas ei ole, saavad nüüd kergendatult ohata, sest üks kindel tulevase kevade meigitrend on hoopiski ümar lainerijoon. Selle joonistamine on imeihtne, sest see ei pea olema ei defineeritud ega täpne - võid selle ääri isegi näpuga hajutada ja laineri asemel hoopiski tumedamat lauvärvi kasutada. Näiteks Jason Wu või Tom Fordi moelavadel muud näha polnudki. Ja ka Lady Gaga on trendi juba omamoodi töösse pannud.

Juuksed Alexander McQueenilikult vesistama

Elagu Alexander McQueen, kes lubab otse duši alt kõige kauneimasse õhtukleiti hüpata! Kui seni oleme näinud vaid staare n-ö wet-looki ehk niiskena tunduvate juustega rokkimas, siis Alexander McQueen tegi neile kõigile pika puuga ära. Modellide soengud tundusid viimase kevad-suvisel moelaval justkui ämbritäie veega üle valatud olevat - salgud olid kleepunud üle kaela ja näo ning siis veel kaelakee vahelegi topitud. Kui ka sina sellist värskelt tilkuvat väljanägemist soovid, kasuta tugevatoimelist juuksegeeli.

Gucci tõi küünekunsti tagasi

Üks ilmselt läbi aegade parim moelava küünemomentidest toimus sel aastal Gucci sügis-talvise kollektsiooni esitlusel. Küünekunstnik Jenny Longworth, kes lakib kusjuures regulaarselt ka Rihanna küüsi, kattis superpikad kandilise otsaga kunstküüned eri suuruses kivikestega, mis jättis glamuurselt koomilise mulje. Gucci tuletab ka iluteemadel meelde, et rohkem on kindlasti rohkem!

Kõik Maison Margielalt!

Maison Margiela oli aasta suurim üllataja - olgu juustes kas hõbepaberist lokirullid või salkudeks marabusuled - ka kõikenäinud ilugurmaanil vajus pea iga nüansi peale suu ammuli. Tükikest ilukunsti sai näha iga modelli peal - futuristlikust rokokoost dekonstrueeritud fovismini. Vali kas või üks pisidetail kogu Margiela-summast ja saadki uuel aastal juba kõige ägedamalt silma paista!

Põsed õhetama!

Superromantilise kevadkollektsiooni meie ette toonud Valentino kõrvutas unelevalt õhulised kleidid modernse kiiksuga põsepunaga. Erkroosa värvikogum oli kantud lisaks põskedele ka laule, oimukohtadele ja kulmukondile. Sarnast võtet, kuid veidi diskolikuma lähenemisega, näitas kevadisel moelaval ka Kenzo. Ja ärgem unustagem ka Rihannat Met galal. Kontuurimine jäägu 2017. aastasse!

Graafika sinu silmas

Ideaalne neile, kes suuremad eksperimenteeriad ei ole, kuid soovivad ikkagi trendikalt uude aastasse sammuda - graafiliselt mänglev lainer. Ekstreemseimaks näiteks olgu Louis Vuitton oma samuraikulmude ja raamitud kassisilmaga. Ka Rochas, Fendi ja Miu Miu olid ilmselt jaapani multikaid vaadanud, kuid esitlesid lainerist veidi igapäevaseimat versiooni.

Dries Van Noten paneb silma särama

Kui moelavadel figureerisid peamiselt sädelus ja metalne läige, siis Dries Van Noten otsustas trendile uudsemalt läheneda ja kasutas läikeefektiks hoopis sädelevaid kivikesi, millega kattis ripsmepiiri. Ja alalau. Ja huuled. Ja juukseseitli! Ülejäänud välimus hoiti tagasihoidlikuna ja vääriskividel lasti enda eest kõneleda.

Marc Jacobs juukseid mässimas

Oma 25. aastapäevakollektsiooni otsustas Marc Jacobs tähistada, meenutades parimaid palasid vanadest kollektsioonidest, näiteks lõbusaid karikakramotiive ja hiiglaslike reisikotte näidate, ent nende hulka mahtusid ka mustrilised siidrätikud, millesse turbanilaadselt juukseid seada võib. Kaunistuseks (või hoopis kinnitamiseks?) ehtisid turbaneid prossid, mis sobisid suurepäraselt nii rätiku mustri kui ka efekselt musta lauga. Ideaalne lahendus nendeks halvemateks juuksepäevadeks!

Diskosalgud

Kui sätitud soenguideed otsa said, otsustasid Fendi ja Versace juuksed lihtsalt ära värvida. Ja mitte veidi tumedamaks või heledamaks, vaid valiti hoopis erksaid ja elektrilisi toone, mis sobisid saatuslikke pilke saatva horisontaalse kassisilmaga üllatavalt hästi. Hea võimalus mahapestavate juuksevärvidega katsetamiseks!

Millist neist Sina kas või veidi leebemal moel proovida sooviks? Anna kommentaarides teada!