Evita Patcey Delmundo

Evita on 20-aastane preili, kes jõudis sisemise kindluseni pärast piiblilaagris käimist, millele järgnes ka osalemine Miss Universe Malaisia võistlusel. Varem kaalus ta oma sünnimärkide eemaldamist, kuid avastades, mis riskid sellega kaasnevad, otsustas ta need alles jätta ning neid hindama õppida. “Ilu on see, kes sa inimesena oled ning kuidas ennast armastad. Sellel ei ole mingit pistmist täiuslikkusega,” ütles ta ajakirjale Elle Malaysia.

Khoudia Diop

19-aastast Khoudiat kiusati aastaid tema tumeda nahatooni pärast, kuid vaatamata sellele õppis ta oma imeilusat jumet jumaldama ning alustas tööd modellina - tänu millele on tal nüüd Instagramis üle poole miljoni jälgija. “Minu eesmärk on teisi noori naisi inspireerida ja neile jõudu anda. Tahan, et nad teaks, et nad võivad olla, kes nad tahavad ja teha, mida iganes nad soovivad,” räägib ta uudisteportaalile Daily Mail.

Michaela Davert

Michaela on sündinud haruldase haigusega nimega osteogenesis imperfecta, mis tähendab, et tema luustik on ülihabras ja nõuab tihti kirurgi sekkumist. Üles kasvades ei mõistnud teised lapsed tema seisundit ning Michaelal oli raske sõpru leida. “Inimesed isegi kardavad mulle lähedale tulla,” tõdeb ta Barcroft TV-le. Vaatamata oma haigusele on tal edukas YouTube kanal nimega FunSizedStyle, kus ta arutleb meigi- ja moeteemadel. Tänu oma 35 000 jälgijale, on tal õnnestunud inimestele nii oseogenesis imperfectat kui ka enda säravat isiksust tutvustada.

Née Cacsmy Brutus

14-aastaselt diagnoositi Néele luu- ja kopsuvähk ennustusega, et elada on jäänud vaid kolm nädalat. Tema parem jalg tuli amputeerida, kuid tänu imele jäi ta ellu. Täna kõnnib ta proteesjala ja karkude abil, millel ta ei lase absoluutselt oma ägedale stiilitunnetusele ette jääda - ta on moeblogija, kes reisib mööda ilma ning on isegi modellitööd teinud! “Tõde on see, et nagu ka paljud teisedki, olen ka mina teekonnal enesearmastuseni,” kirjutab Née oma blogis: “ja olen kindel, et sellel teel on veel mitmeid takistusi tulemas.”

Emily Jones

Emilyl on Ehlers-Danlose sündroom, mis nõuab näol ninnasuunduva vooliku kandmist. Ta tunnistab, et varem tundis ta end selle pärast halvasti, kuid tänu meigile on ta oma enesekindluse leidnud. Ajakirjale Allure seletab ta, et meikides jätab ta vooliku ümbruse puhtaks, et see lahti ei tuleks ega määrduks. “Rõhutan oma silmi, huuli või näo teist poolt, et kogu tähelepanu torukesel ei oleks.”

Morgan Mikenas

Trenniblogija Morgan Mikenast kiusati põhikoolis kehakarvade tõttu, pärast mida palus ta pisarsilmi emal kodus endale raseerimist õpetada. Aastaid hiljem otsustas ta selle siiski lõpetada: “Ausalt öeldes ma armastan oma kehakarvu. Tunnen, et nii olen inimesena oma kõige loomulikumas vormis,” räägib ta oma YouTube kanalil. Morgan tahtis välja näha selline, nagu ta end ise kõige mugavamini tunneb, mitte selline, nagu ühiskond arvab, et ta soonormidele vastavalt välja nägema peaks. “Ma ei ürita tervet inimkonda enda raseerimist lõpetama panema, vaid teisi inspireerida leidma enda jaoks aspektid, mis on sulle sobivad ja mugavustunnet oma enda kehas tekitavad.”

Yasmin Taylor

Yasminil hakkasid 15-aastasena haiguse tõttu juuksed välja langema - tema immuunsüsteem tegutseb juuksenääpsude vastu ega lase neil kasvama hakata. Pärast kaheksat aastat paruka kandmist otsustas ta sellest lahti öelda: “Parukat kandes teesklesin olla keegi, kes ma tegelikult ei ole ehk mõtlesin, et pean olema julge ja sellest loobuma,” seletab ta Daily Mailile. Hetkel tegutseb Yasmin Instagramis, kus ta õhutab ka teisi naisi, kellel sama haigus, seda seisundit mitte häbenema.

Beck Jackson

Terviseblogija Beck tahab oma jälgijatele öelda, et kuigi tema konto võib täiuslik tunduda, ei tähenda see, et tema seda oleks ning nagu enamik inimestel, on ka tal ebakindlusi. Instagramis jagaski ta endast meigita pilti pealkirjaga: “SEE on minu hetke seisund: punnidega, veritsev, haavanditega nägu… Ma arvan, et saan kunagi olema see tüdruk, kes end meigita hästi tunneb.” Ta lisab veel: “õnnelikud inimesed on kõige ilusamad. Ja ma tean, et on raske rõõmu tunda, kui kogu aeg oma ebatäiustele keskenduda, kuid tahan lihtsalt, et te kõik teaks: sa oled ilus ISEGI kui sul on akne, tselluliit või venitusarmid.”

Marimar Quiroa

22-aastane iluvlogija Marimar sündis kasvajaga suus ja kaelas, mistõttu peab ta suhtlema viipekeeles, kasutama söömiseks voolikut ning hingata saab ta tänu augule kaelas. Kuid see pole tal takistanud pidamast 200 000 jälgijaga YouTube kanalit! Intervjuus Barcroft TV-ga seletas ta, et kasvaja pole teda eal hoidnud end armastamast: “Minu jaoks on ilu see, kui aktsepteerid end sellisena nagu oled ning ignoreerid seda, mis teistel öelda on. Vahet pole, kui sul on teistsugune nägu."

Inspireeriv, kas pole?