Kasutad meigieemaldussalvrätte

See on täiesti okei, kui reisil vahel ainult neid kasutad, ent tähtis on igapäevaselt sellega mitte piiruda, sest lisaks meigijääkide lahtisulatamisele ja laialihõõrumisele on tähtis, et naha ka päriselt puhtaks saaksid. Kasuta kindlasti pärast salvrätiga meigi eemaldust ka puhastusvahendit ja vett ning toonikut. Salvrättidest üksi ei piisa ka siis, kui vaid peitekreemi igapäevaselt kasutad.

Ei kasuta päikesekaitset

Päikesemaal Austraalias läbiviidud uuring näitas, et need, kes kasutasid iga päev päikesekaitset, ei näidanud nelja aasta järel mingeid vananemisilminguid nahal. UV-kiired lõhuvad nahas olevat kollageeni ja viivad kortsude tekkeni.

Leia päikesekaitse, mida enne jumestuskreemi peale kanda nii talvistel päikeselisematel päevadel kui kindlasti kevadel-suvel. Iga. Päev.

Torgid nahka rohkem kui vaja

On väga ahvatlev torkida alles moodustuvat valgepead, ent tegelikult ei tee sellest kiire vabanemine sind kuidagi kaunimaks. Punnipigistamine võib kätelt viia bakterid su naha alla ja tekitada põletiku, mis ei luba väikesest valgest peast alguse saanud nahahädal niipea kaduda. Ära torgi neid!

Mis veel hullem: sa püüad paraneva punni kärnakesele küüsi taha ajades protsessi kiirendada ning see on ahvatlev ajaviide, ent tegelikult pidurdad sellega loomulikku paranemisprotsessi ning see võtab palju kauem kui torkimata.

Ei maga piisavalt

Istud kella 2ni öösel Instagramis ja veedad kaks õhtut nädalas hommikuni pidutsedes? Sum ahk sind selle eest just ei täna! Uuringute kohaselt on unepuudus suur faktor vananemismärkide ilmnemisel ning nahaprobleemide tekkel. Selle nimi on põhjusega iluuni!

Ei hoolda õigesti

Reklaamidest mõjutatult soovid iga uut toodet kohe proovida, ent tegelikult peaksid pikemalt ühe juures püsima, et su nahk kohaneks ning selguks, kas see sobib sulle või mitte. Kui sul on palju nahaärritusi, ummistunud poore, punaseid laike ning arvad, et see või teine ei sobi sulle, püüa kauem lihtsalt üht toodet kasutada, enne kui otsustad. 30 päeva on alles piisav aeg, et sobivuse üle otsustada ja nahka tuleks harjutada üks asi korraga millegi uuega!

Ei hooli toitumisest

Sa oled see, mida sööd ja me ei viita su kõhupiirkonnale. Sinu toitumine mõjutab väga otseselt sinu nahka ning kõik ebatervislikud ning nahavaenulikud menüüvalikud vaatavad peagi vastu ka peeglist. Lae end oomega-3 rasvhapetega (avokaado ja lõhe),  E-vitamiiniga (pähklid ja seemned) ning  tsingiga (spinat), et vältida nahaprobleeme.

Ei investeeri niisutusse

Kui paljudel puhkudel on kallitele ilu- ja hooldustoodetele olemas odavamad alternatiivid, mida eelistad, siis niisutuskreem ei tohiks olla üks neist, mille arvelt säästad. Parimad on võimelised isegi õhust vett imama, et su nahk päev läbi niisutatud püsiks.

Allikas: PopSugar