Paljud kosmeetikud ja ilutohtrid peavad tselluliidi põhjuseks toksiliste ainete kuhjumist keha kudedesse, mis on omakorda vähese vee, juur- ja puuviljade söömise ning liigse töödeldud toidu tarbimise tulemus. Teaduslikult seda seni tõestatud pole. Kindel põhjus, miks paljudel naistel vohab puusadel, reitel ja vahel ka käsivartel rasvkude, on suguhormoon östrogeen. Sest vaadake enda ümber – meestel tselluliiti pole. Apelsinikoorenahka esineb 80-90% täiskasvanud naistest, üle 40aastastel on seda rohkem kui noortel. Põhjus on selles, et vanemas eas langeb ensüümide tase, mis ennetavad rasvakogumike teket. Kuigi kobrulist tagapoolt on peeglist ebameeldiv vaadata, ei ohusta see siiski elu. Nii et liigselt muretseda pole vaja – seda enam, et stress halvendab ainevahetust, mille tagajärjel võivad kintsud-puusad veelgi rohkem kobrutama hakata.

Kui aga soovid välimuse ja tervise heaks midagi ära teha, vaata üle oma eluviis ja toidusedel. Parim tselluliidi profülaktika on kõndimine. Pidev igapäevane käimine tõstab lihastoonust ja aktiveerib vereinget. Ajal, kui pulss on tavapärasest kõrgem, põletab organism rasvu. Apelsinikoorenahka aitab vähendada ka regulaarne vee tarbimine ja rohelise tee joomine. Veel tasuks üle vaadata oma päevamenüü ning muuta see puu- ja juurviljasõbralikumaks.

Silenemisele aitab kaasa massaaž ja probleemse piirkonna kuivharjamine. Kosmeetikafirmad pakuvad omalt poolt kreeme, geele ja seerumeid, mida tahtekindlalt tarvitades ja oskuslikult nahasse masseerides väheneb nii meie naiselikult pehmete kehapiirkondade ümbermõõt kui ka paraneb naha välimus – siledamaks, pringimaks, jumekamaks. Paljude toodete koostises leidub kofeiini, mis vähendab kudede kohevust. Kuid mida aeg edasi, seda rohkem avastavad teadlased muid tõhusaid toimeaineid, millest mõned on kofeiinist veel mõjusamadki.

Tekst: Tiina Väljaste/Eesti Naine