Tekst: Tiiu Suvi

"Teismelisena võtsin ühe aastaga juurde 25 kilo. Ju seetõttu, et olin väga rahumeelne, suurt ei mässanud, tipnes stress kehakaalu tõusuga. Proovisin tollal dieete ja sporti. Kuid mõistsin, et mitte midagi ei muutu, kui peas jääb kõik endiseks. Sain aru, et esmalt pead armastama ennast. Tundub esoteeriline ja sinisilmne jutt, aga vastab tõele. Mu isa ütleb ikka: “Ole milline tahad, aga ole õnnelik!” Ja kui rahul ei ole, siis tuleb midagi ette võtta, mitte hädaldada," on Selde täna teadlik, et rahulolu algab sisimast, mitte peegelpildist.

"Seljale on mul tätoveeritud tiivad. Algul olid need väiksemad, siis lasin teha suuremaks, nüüd soovin uuesti muuta – õhulisemaks. Praegu tunduvad nad liiga raskepärased. Tiibu tahtsin, et saaksin lennata, ilma et mure mind kinni hoiaks," selgitab ta lennukaid valikuid.

"Olin 17, mul oli elus raske aeg ja tiivad tundusid lahendusena. Tätoveerimine toimus kolmes jaos, neli tundi korraga. Pärast seda sa ei ole enam justkui omas kehas. Oli väga valus, aga samas sõltuvusttekitav. Juba varsti mõtlesin: kuhu veel võiks midagi teha? Takistas vaid arusaam, et näitlejal peaks olema neutraalne väljanägemine. Mujal maailmas ei peeta näitleja tätoveeringute katmist probleemiks. Meil pigem ei viitsita sellega tegeleda, lihtsam on võtta keegi, kel tätoveeringuid pole," teab ta, et see võib ka kätte maksta!

Pikemalt loe Anne & Stiili detsembrinumbrist!