Mida sa selleks vajad?
Peenike pliiats või pika varrega kamm
Käärid
Prügikast
Vana hambahari
Teelusikatäis söögisoodat/teepuuõli
Veidi šampooni

1. samm

Pliiatsi või pika kammivarrega sikuta harjastelt ja harjapõhja lähedalt ning vahelt lahti kõik karvad. Peoga neid tõmmates saad ehk paljud küll kätte, ent kindlasti mitte kõiki. Sikuta ja sakuta õrnalt need lahti, ent ole ettevaatlik, et  sa jonnakalt kinnikeerdunud karvu sikutades harjaste otstes olevaid mummukesi ei kisuks lahti.

2. samm

Kui oled karvad harjapõhjalt vähemalt lahti, kui mitte eemaldatud saanud, lõika risti-rästi kinni olevad karvakesed kääridega katki ning eemalda siis. Võid ka kõvema plastkammiga oma harjalt karvu ära kammida, ent ära kindlasti mummukestest üle jõuga sikuta.

3. samm

Nüüd on aeg neid pesta, ent kindlasti mitte leotada!

Sega kokku tass vett, teelusikatäis šampooni ning sama kogus soodat. Mätserda vana hambaharja abil sellega kokku harjased ja harjapõhi ning ära unusta ka harjapõhja ääri, mis eriti palju jääke koguda suudavad.

4. samm

Loputa voolava vee all kiirelt ning pane harjased allapoole rätikule kuivama. See sobib nii ümarharjadele, klassikalistele harjadele ja kõigile kammilistele.

Naturaalsed harjad nõuavad veidi erinevat hoolt!

Kui kasutad puust harja või naturaalseid harjaseid/kombineeritud harju, pead arvestama, et need kardavad veel enam vett kui plastikharjad. Järgi samme 1 ja 2, kuid 3. sammu juures kasuta teistsugust vahendit: sega tass vett 5 tilga teepuuõliga ja pese vana hambaharja abil sellega oma harjapõhi ning harjased hellalt puhtaks. Piserda vaid õige vähe vett puhastussegu eemaldamiseks ning pühi kuiva rätiga hari kindlasti kuivaks. Aseta harjased allpool rätikule kuivama.

Usu meid, su juuksed tänavad sind puhta harja eest juba järgmisel kasutuskorral!