"Enne ajastutruu jumestuse tegemist soovitan guugeldada tolleaegseid iluikoone. Inspiratsiooni saadi nii filmidiivadelt kui fotomodellidelt. Kui 20ndatel majandus õitses, nägid naised välja glamuursed. Esimesed tummfilmikangelannad pidid oma emotsioone väljendama silmade ja žestidega, jumestus oli dramaatiline: hingestatud suured tumedad silmad, peeneks kitkutud pikad kulmud laia silmevahega ning südamekujuline (väike kui roosinupp) sügavpunane huul," räägib Sangla, et paljuski peegeldab naiste välimus ajale omast majandusseisu.

"40ndatel, kehtivas sõjaolukorras, nappis aga näiteks jumestusvahendeid ning naise ilu oli loomulikum. Puuderdatud nägu, pruunikaspunane huulepumat ning loomulikult õhetavad põsed. Härra Max Factori loodud jumestuskreeme ning uhkeid kästitööripsmeid said kasutada vaid Hollywoodi filmidiivad," selgitab ta.

"60ndatel muutusid ikooniliseks supermodell Twiggy graafilised laineriga maalitud silmad, kontrastiks hele huulepulk. Nagu 20ndatelgi, tulid moodi lühikesed poisipead ning mini. Mood interpreteerib eelmisi kümnendeid ning mugandab mõne efektse detaili. Moeetenduste tarbeks jumestusi tehes piisab mõnest teatraalsest detailist, sest jumestus on üks osa üldisest stilistikast ja kuna pole tegu dokumentaalfilmiga, siis täpset koopiat teha pole vaja, efektsena võib mõjuda vaid ka õige värvivalik või kulmujoon," selgitab Sangla, kuidas ajastuhõnguline jumestus ei pea olema tingimata koopia minevikust.

Kõik jumestuseks vajaminev oli Sanglal meigikohvris juba olemas, eraldi Tiina Talumehe moeshowks miskit ta hankima ei pidanud ega eriliselt ette valmistama. "Nii matt põhjavärv kui kaunis sügav Lipfinity huulevärv. Kulmude tegemiseks kasutasin Max Factori automaatset kulmupliiatsit," kirjeldab ta modellide peal kasutatud tooteid ning lisab, et tume kirsipunane huulepulk oli kindlasti tema enda lemmik sel õhtul.

Kuidas aga saavutada ideaalne punane huul? "Tänapäeval on juba kõik saadaval, nii kauapüsivad huulepulgad/läiked, huulekinnitajad, primerid ning vahapliiatsid, mis hoiavad punase värvi huulevagudesse valgumast."

Nipina soovitab ta pärast huule kontuurimist heleda nahatooni pliiatsiga raamida ära ka punane huulerada. See toob huulte oma kontuuri kenasti välja ning aitab korrigeerida ebaühtlase huuleraja.

"Enne kui hakkad punast huulepliiatsi kasutama, markeeri kerge pliiatsitäpiga huulte kõige kõrgemad ning madalamad kohad ning seejärel ühenda need punktiiriga," õpetab ta.

 

Ent millist punast valida? "Kõigile naistele sobib punane, kuid punane võib olla nii vaid õrn läbikumav huuleläige (vaevumärgatav niisutaja) kui ka matt silmipimestav marilynmonroelik puhas punane. See sobib ennekõike klassikaliselt kaunitele täidlasematele huultele. Milline ja mis tekstuuri punane toon sobib igaühele, peab naine ise avastama," ei ole olemas ühte, mis sobiks kõigile.