1. Vali õige fotograaf. Kuigi pulmade eelarve on valus teema, on pildid need, mis jäävad teiega terveks eluks. Paratamatult on parimate ja kogenenumate pulmafotograafide töötasu suurem, pulmapäeva aga uuesti läbi teha ei saa. Kui valite fotograafi tema käekirja järgi, on kõige kindlam, et jääte piltidega rahule. Fotograafe on palju ja stiile väga erinevaid. Võtke aega ja tutvuge eri fotograafide tööde ja stiiliga ning leidke endale sobivaim. Tehke seda aga aegsasti, sest jättes valiku viimasele hetkele, on teie soovitud fotograaf ilmselt juba hõivatud.
  2. Usalda fotograafi. Fotograafidel on palju kogemusi ja nad teavad täpselt, kuidas teid suunata. Parim saab tulemus siis, kui keskendute oma kallimale, mitte fotograafile. Hea fotograaf tekitab ka ilupildistamise ajal loomuliku keskkonna, et tunneksite end mugavalt ja vabalt. Kui hakkad liigselt muretsema detailide pärast, võid enesele märkamatult ära unustada kehahoiaku – õlad ei ole lõdvestunud ning lõpptulemus võib jääda jäik.
  3. Hoolitse oma naeratuse eest. Pulmapäev on rõõmus päev ja nii pruut kui ka peigmees naeratavad tunduvalt rohkem kui muidu. Ilus naeratus tagab ilusa pildi. Võid kaaluda enne pulmapäeva hammaste valgendamist.
  4. Ära looda pilditöötluse imedele. Kuigi tänapäeva pilditöötlusprogrammid on imelised ja nende kasutusala lai, ei tasu loota, et fotograaf hakkab pulmapiltidelt asju ära kaotama või juurde panema. Kõik see nõuab suurt tööd ja vaeva ning erisoovid tuleb kokku leppida juba varem. Et pruut näeks piltidel välja imeilus, tuleks valida professionaalne juuksur ja jumestaja ning lasta teha ka ilus maniküür ja pediküür.
  5. Hea uni eelmisel päeval. Pulmapäev koos ettevalmistustega on juba iseenesest pikk ja väsitav. On väga oluline, et ärkaksid puhanuna. Kui oled väsinud, peegeldub see kohe ka sinu näos ja seeläbi ka fotodel.
  6. Ole kunstripsmetega ettevaatlik. Kuigi uhked kunstripsmed võivad peeglist paista väga kenad, tuleb ka nendega piiri pidada. Suured ja rasked kunstripsmed tekitavad silmade alla tugevad varjud ning silmad võivad piltidel tunduda väsinud ja silmaalused tumedad. Parem tulemus jääb silmade välisnurka paigaldatavate “tutikutega”.
  7. Võta pildistamiseks aega. Fotograafiga on võimalik varem läbi arutada, kui palju aega kulub portreede ja ühispiltide tegemiseks. Loomulikult võib päeva jooksul teha mitmeid lühikesi fotosessioone, näiteks üks enne pulmatseremooniat, teine enne koogi kallale asumist. Mida rahulikum on olukord, seda paremad fotod tulevad. Kiirustades kandub närviline õhkkond üle fotodele. Võid enne pulmi teha endale ja fotograafile nimekirja, kellega koos soovid pilti teha, muidu võib pärast selguda, et näiteks vanavanematega pole ühtegi fotot.

Allikas: Anne & Stiili eriväljaanne Unistuste Pulmad.