Ilutoimetaja ja meikarina olen pidevalt nooruse ja ilu keskel. Tehes teisi veel kaunimaks, tahaks ka ise maksimaalselt hoolitsetud välja näha. Juba mõned aastad olen jälginud igavest noorust lubavaid kreeme ja iluhooldusi. Siis jõudis minu kõrvu kuuldus imemasinast, mis paneb näonaha-ajakella tagurpidi käima, otsustasin seda proovida.

Nostalgiahõngulises Regati majas Pirital asuvas Finissage Medical Spas kuulasin innukalt dr. Rubinsteini juttu eesootavast protseduurist. Mida kõike ühe peene Plasmalite FPL II aparaadiga teha saab! See on ju nagu Kessu ja Tripi toidumasin Supramag, ainult et iluhoolduse alal – ühe agregaadiga saab lahti lugematustest iluprobleemidest!

Dr Rubinstein vaatas mu põhjalikult üle ja teatas siis, et mulle ei saagi fotonoorendust teha enne, kui olen oma aknest lahti saanud. Pidin toolilt maha kukkuma – minul ja akne! Paar punni, mis end aeg-ajalt ilmutasid – meikarina ei olnud neid raske peita ja võtsin seda kui segatüüpi nahaga kaasnevat paratamatust. Samas oli mul hea meel, et keegi minu nahka põhjalikult uuris ning oskas täpse diagnoosi ja ravi määrata. Võtsin vaguralt vastu retseptid ja lubasin nädala aja pärast tagasi tulla. Tegingi seda, olles näonaha eeskujulikult korda saanud.

Olin end mõttes häälestanud pikaks, ehk isegi valulikuks protseduuriks, aga võta näpust. Plasmalite’i protseduurid on enamjaolt lühiajalised, kestavad 10–15 minutit või kuni pool tundi. Olenevalt vajadusest tehakse protseduuri kuni kolm korda optimaalse efekti saavutamiseks ja hiljem soovi korral efekti säilitamiseks kord poole aasta jooksul.

Plasmalite FPL II on maailmas kasutusel olevatest impulssravi-aparaatidest kõige tõhusam ja turvalisem. Aparaat kasutab protseduuris erinevaid lainepikkusi, mõjutada saab kõiki nahastruktuure. Seade töötab patenteeritud fluorestsentsvalguse tehnoloogia alusel.
Masin lahendab erinevaid nahaprobleeme: abi saab näiteks laienenud kapillaaride ja pigmendihäirete puhul, samuti parandab aparaat naha tekstuuri, silub peenemad kortsud ja ahendab poorid. Plasmalite’i abil saab eemaldada tätoveeringuid, ravida arme ja rosaatseat ning see aktiveerib kollageeni tootmist naharakkudes.

Samuti saab Plasmalite’i abil lõplikult eemaldada soovimatud karvad ja vähendada karvakasvu. Vastavalt probleemile-soovile valitakse erinev filter, mille abil saab suunata valgusimpulss täpselt ja kontsentreeritult õigesse nahakihti.

Enne protseduuri uuris doktor, millal ma viimati päikese käes olin, kuna kaks nädalat enne ja pärast protseduuri ei tohi päevitada. Kirjutasin alla lepingule, et olen teadlik, mida tohin vahetult pärast protseduuri teha, ja vastutan kirjapandu eest.

Protseduur oli minu suureks üllatuseks üsna valutu. Aparaadil on ainulaadne safiiridel põhinev jahutussüsteem, mis hoiab ära naha ülekuumenemise ja sellega kaasneva valutunde. Tundsin vaid kergeid elektrilöögisarnaseid sähvatusi, veidi ootamatu oli tugev valgus, mida võis isegi läbi kaitseprillide tajuda. 10 minutit plõksatusi ja valmis ma olingi. Peeglist vaatas vastu rahulik näonahk, kerge õhetusega lõual. Dr Rubinstein pani mulle südamele nädal aega mitte kuuma sauna ega basseini minna ja hoiduda mõnda aega tugevatest koorivatest maskidest või salongihooldustest.

Juba järgmisel päeval oli tulemus silmaga näha: näonaha tekstuur oli siledam, veidi puhvis ja peened kortsud laubalt kadunud. Minu „Egiptuse nuhtlus“ – aknearmid – kustutatud. Nädala aja pärast oli asi veelgi parem – peeglist paistis puhanud ja särav näonahk, mis ei vajanud enam mingit kamuflaaži. Elagu valgus ja dr Rubinstein!

Finissage Medical Spa
Merivälja tee 1, Regati maja, 11911 Tallinn
www.finissage.ee

Ajatu Ilu