Turguta juuste kasvu

Rosmariiniõli on kasutatud juuste kasvu ergutamiseks juba ammu. See laiendab veresooni ja stimuleerib omakorda karvanääpsu. Juuksekasvu kiirendab ka peanaha masseerimine, elavdades vereringet peanaha all ja aidates toitainetel kiiremini karvanääpsuni jõuda.

Kasuta nii: Sega omavahel paar tilka rosmariini- ja 2 sl kookosõli. Masseeri seguga peanahka umbes 5–10 minutit. Seejärel loputa juuksed. Võid lisada rosmariiniõli ka oma šampooni sisse ja selle duši all olles peanahka hõõruda.

Niisuta kuivi kiharaid

Avokaado on rikas rasv- ja aminohapetest, mis katavad juuksekarva kaitsva kihiga ning aitavad selles niiskust hoida. Selles puuviljas olevad õlid annavad juustele pikaajalise ja sügava niisutuse. A-, B6- ja E-vitamiinid ning mineraalid toidavad juukseid ja peanahka.

Kasuta nii: Sega kokku 1 küps avokaado, 2 sl mett, 2 sl aaloegeeli, poole sidruni mahl ja
2 tl kookosõli. Jälgi, et segu oleks ühtlane ja tükkideta. Kanna mask kiharatele ja peanahale, kata hoolikalt juukseotsad, kuna need on kõige rohkem kahjustunud. Kui kogu pea on ühtlaselt kaetud, pane pähe vannimüts ja lase maskil ­umbes 15–20 minutit mõjuda. Pärast seda pese juuksed leige veega.

Vabane kõõmast

Nõiapuuvesi on antibakteriaalsete omadustega aine, mis aitab pidurdada kõõma levikut, mõjub põletikuvastaselt ja leevendab ka sügelust. See ei pruugi aga kõigile sobida – väga kuiva peanahaga inimesed peaksid esmalt ainet väikesel nahapinnal proovima.

Kasuta nii: Sega pihustiga pudelisse kokku pool tassi nõiapuuvett ja pool tassi tavalist vett. Loksuta pudelit korralikult, et need omavahel seguneksid. Pihusta segu juustele ja peanahale, masseeri sõrmedega 1–2 minutit. Jäta pihus pähe 15 minutiks, seejärel loputa ja pese nagu tavaliselt.

Pikemalt loe värskest Naistelehest või digi.naisteleht.ee